Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Report a ohlasy z utkání s Plzní: Třetí prohra v řadě, máme se bát?

Kohouti nestačili v boji o přední příčky na plzeňské Indiány a poprvé v sezóně si připsali třetí porážku v řadě. V mysli některých už fanoušků straší vzpomínka na hrůzostrašné loňské povánoční období, které vedlo k baráži.

První třetina zápasu proti Plzni nenasvědčovala tomu, že odejdeme nespokojeni, protože Hanáci na Škodovku vlétli jak uragán. Nejméně tři stoprocentní šance ale neproměnili a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0. Do druhé třetiny vstoupili plzeňští jako vyměnění, zvýšili důraz i rychlost bruslení. Přesto se Kohouti snažili o tlak před bránou hostí. Z nenadálého protiútoku zaúřadoval nově složený útok Plzně, Hrňa vyvezl puk, přihrál Preisingrovi a Svoboda pohodlně zakončil za Vošvrdova záda. Útočné posily z Třince a Brna tak ukázaly svou sílu. Téměř celý zbytek třetiny pak prožili Kohouti v oslabení a to jim sebralo síly na následný obrat. Tady musíme pochválit perfektního Vošvrdu, jež držel naděje Hanáků při životě.

V závěrečném dějství se hra opět vyrovnala a při důrazu v útočném pásmu přišlo i vyrovnání, když se trefil kapitán Vyrůbalík. Bohužel po nešťastném odrazu puku od mantinelu, čekali olomoučtí hráči zakázané uvolnění a přestali hrát, jenže to se nepískalo a plzeňští toho využili v dotlačení kotouče za Vošvrdova záda. Zmar pak dokonali třetím gólem do prázdné brány. Malá zato hlučná skupinka fanoušků ze západu Čech tak mohla oslavovat.

Trenér Venera po zápase podotkl, že to byl nejhorší průběh zápasu, který mohl nastat. Našim útočníkům se zvedá sebevědomí, když se prolomí střelecká mizérie, jak tomu bylo třeba v zápase se Spartou, kdy jsme byli svědky pětigólové kanonády. Jenže útočníci Mory góly nedávají a to je vážný problém už od začátku ligy. „Chybí nám takový střelec a vypadá to, že se v něj zatím nikdo ze současné soupisky nepromění,“ podotkl Venera.

Pořád ale není nic ztraceno, tři prohry v řadě poprvé v sezóně nic neznamenají, pokud se tým dokáže poučit z chyb a oklepe se. Vždyť jsme prohráli s druhým Hradcem, třetí Plzní a čtvrtou Boleslaví a to v letošní sezóně rozhodně nejsou slabé týmy.

Zatím není potřeba se bát a strašit baráží, nastává však klíčové období a hned další dva zápasy rozhodnou o směřování Mory a k získání ztracenému sebevědomí. Tomáš Vošvrda i Martin Vyrůbalík se shodli, že hodí tento zápas rychle za hlavu a už zítra v Brně budou chtít znovu navázat na vítěznou vlnu. „Byl bych špatný kapitán, kdybych na tým jen křičel. Pořád tu vládne dobrá nálada a musíme se navzájem podpořit. Máme sílu začít zase vyhrávat,“ věří Vyrůbalík.

Přijít se přesvědčit můžete už ve středu 30.12., kdy do plecharény přijedou Piráti z Chomutova a tady už půjde opravdu o hodně. Pojďme ukázat Kohoutům, že za nimi stojíme, za letošní výkony si to ještě pořád zaslouží.

Autoři

Štítky HC Škoda Plzeň, Martin Vyrůbalík, HC Kometa Brno, Piráti Chomutov, ŠKODA AUTO a.s., HC Oceláři Třinec, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, Tomáš Vošvrda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Report a ohlasy z utkání s Plzní: Třetí prohra v řadě, máme se bát?  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.