Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Místo jednoho bodu žádný! Zápas Přerova byl kontumován. Co na to říkají manažeři?

Hokejisté Přerova přišli o získaný bod proti Vrchlabí, který si připsali v pondělní dohrávce 1. kola CHANCE ligy. V jejich brance nastoupil neoprávněně Ondřej Kacetl. Zápas byl tedy kontumován v poměru 5:0 pro tým z města, které je poblíž Krkonoš.

Důvodem je neoprávněný start brankáře Ondřeje Kacetla, jehož hostování mezi kluby Pardubic a Komety Brno bylo omezeno tím, že nesmí nastoupit do utkání proti Vrchlabí, které je partnerským klubem Dynama.

„Velmi nás to mrzí. V současné těžké době, kdy se řeší překládání zápasů a řada dalších věcí se tato podmínka a dohoda mezi Pardubicemi a Kometou opomenula. Musím však říct, že tuto podmínku v nesestupové soutěži považuji za absurdní,“ uvedl sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák na stránkách klubu.

Je to nešťastné řešení, myslí si sportovní manažer Zubrů

„Spousta klubů bojuje s existenčními problémy, řeší se fungování sportu v republice a mnohem zásadnější věci, než je zakazovat hráčům nastoupit proti své farmě. Je to nešťastné řešení. Pevně věřím, že nás ztracený bod nijak neovlivní a budeme bojovat o další,“ poznamenal Hanák.

Sportovní manažer Vrchlabí o této podmínce vůbec nevěděl a velice ho to překvapilo. „Je dobře, že jsme ten zápas vyhráli i na ledě a pro Přerov to znamená ztrátu pouze jednoho bodu. Vždy je lepší, když se rozhoduje na ledě a ne u zeleného stolu,“ řekl Jiří Jakubec na stránkách klubu.

Kontumace zápasu s Přerovem Komise STK dnes rozhodla o kontumaci zápasu Přerov - Vrchlabí, který se odehrál v pondělí...

Zveřejnil(a) HC Vrchlabí dne Středa 7. října 2020

Kromě kontumace má Disciplinární komise svazu udělit pokutu Přerovu ve výši pěti tisíc korun.

Zubři v pondělním zápase prohrávali o dvě branky, jenže nakonec se jim povedlo srovnat a dotáhnout zápas alespoň do prodloužení a následujících nájezdů. V těch uspěli hosté díky Heřmanovi. Přerov tedy kvůli kontumaci nemá z utkání ani bod a v tabulce se posunul na 13. místo. Zatím Hanáci vybojovali sedm bodů z pěti zápasů a další duel je čeká dnes ve středu, a to na ledě Kladna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Zapletalová

Štítky hokej, CHANCE liga, Přerov, Kacetl, neoprávněný start, HC Zubr Přerov, HC Stadion Vrchlabí, Ondřej Kacetl, 1. česká hokejová liga, Krkonoše, HC Dynamo Pardubice, sportovní funkcionář, HC Kometa Brno, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo jednoho bodu žádný! Zápas Přerova byl kontumován. Co na to říkají manažeři?  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.