Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Extratřída pro každou herní situaci. Hvězdný Krejčí nadchl hráče i trenéry

Centr třetí formace olomouckých Kohoutů Jan Knotek rozhodl v prodloužení premiérový zápas sezony proti Mladé Boleslavi. Po cenné výhře ale hlavní pozornost a chvála směřovala na hvězdného navrátilce Davida Krejčího. „Extratřída,“ pronesl nadšený Knotek po zápase. Rodák ze Šternberka s více než tisícovkou odehraných zápasů NHL, uchvátil plecharénu. A atmosféra ve starém olomouckém zimáku potvrdila Krejčímu rozhodnutí vzdát se milionových příjmů a vrátit se domů.

„Hlavní je vítězství. Soupeř byl rychlý, měl dobrý systém. Řekli jsme si, že se budeme víc tlačit do brány, a tak padly ty dva vyrovnávací góly. Proti silným týmům musíme dávat i takové škaredé góly, ale i ty se počítají,“ věděl po svém debutu pětatřicetiletý útočník.

Krejčího přínos pro tým zaznamenal i jeho spoluhráč Jan Knotek a to ve všech herních situacích. „No je to znát. Nechci pochlebovat, nebo z toho být tak nadšený. Ale je to pro nás taková ukázka extratřídy. Čumím s otevřenou pusou, jak se člověk může dostat na takový level,“ žasla po utkání jedna z ofenzivních opor Olomouce.

Hvězdný forvard ale viděl ještě na svém výkonu rezervy. „Doufám, že to bude jenom lepší a lepší. Dlouho jsem nehrál a zápasová fyzička mi trochu chybí. Na tréninku je to dobré, v zápase je to možná ale ještě trochu poznat,“ uvažoval Krejčí, kterého hnala podpora z tribun. „Bylo to úplně super. Strašně moc si toho cením. Byl to jeden z důvodů, proč jsem se vracel. Vím, že lidé tady udělají dobrou kulisu. Všiml jsem si i toho chorea. Bylo to výborné, doufám, že budeme vyhrávat i dál, hlavně doma,“ dodal.

Kohouti odstartovali sezónu soubojem s loňským semifinalistou z Mladé Boleslavi. Ačkoliv v utkání dvakrát prohrávali, podařilo se jim duel nakonec otočit. V prodloužení vstřelil vítězný gól Jan Knotek. Premiérový gól dal i David Krejčí. Srovnával...

Po dlouhé době covidových omezení olomoucký zimní stadion ožil potleskem a fanděním. „Paráda, oproti minulému roku, kdy bylo slyšet každé zvolání,“ zavzpomínal na opuštěné ochozy olomoucký trenér Jan Tomajko. „Atmosféra byla vynikající. Diváci se zase udělali atmosféru, na kterou jsme byli zvyklí z předchozích let. Myslím, že to bylo strašně důležité, hodně nám pomohli,“ ocenil jeden z koučů hanáckého celku.

Po prvních týdnech v olomouckém týmu se jedné z nejsledovanější osobností soutěže potvrdila povaha kolektivu, kterou pozoroval do té doby jen na dálku. „Líbí se mi, jak se všichni snaží na tréninku a makají naplno. Takhle je Olomouc známá. Že to odbojuje a to jsme v zápase udělali. Ale nějaké věci si ještě musíme říct, aby to bylo lepší,“ podotkl David Krejčí, který musel po povedeném prvním vystoupení dát i tradiční zápisné do kabiny. „Už i před zápasem jsem něco dával. Snad už mě kluci nechají na pokoji,“ uzavřela s úsměvem hokejová superstar.

David Krejčí pohledem trenérů
Pavel Patera, trenér BK Mladá Boleslav
"Všichni bychom ho chtěli mít v týmu. Dává tomu klid. Mohli bychom o něm mluvit jako se dřív mluvilo o Jardovi Jágrovi. Je to prostě pan hokejista. Při hře pět na pět i při přesilovkách Olomouc zklidní a hodně jí pomůže."
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc
"Je to hráč, který je vidět. Na ledě dělá věci, které má dělat. Tým dokáže výborně uklidnit. Není to jen o hře s pukem, ale i bez puku. Takového hráče využijete v jakékoliv herní situaci. Je to o komunikaci s ním, jestliže chce hrát i přesilovky a oslabení, tak je hrát bude. Myslím, že moc lepších hráčů na tyto situace v extralize není."

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, David Krejčí, extraliga, Olomouc, Kohouti, trenér, Jan Knotek, BK Mladá Boleslav, National Hockey League, Šternberk, Jan Tomajko, Jaromír Jágr, Pavel Patera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extratřída pro každou herní situaci. Hvězdný Krejčí nadchl hráče i trenéry  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.