Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Na play-off se ohromně těšíme, shodují se Kohouti po výhře nad Litvínovem

Předposlední kolo Tipsport extraligy rozhodlo o tom, že hokejisté Olomouce postoupili přímo do vyřazovací části. Stalo se tak díky vítězství 4:1 nad Litvínovem a také záslouhou sparťanských hokejistů, kteří porazili konkurenta Mory v boji o play-off – Chomutov. O výhru se nejvíce zasloužil s třemi body Miroslav Holec a dvěma góly Jakub Herman.

útočník Miroslav Holec

Máte jistý postup do play-off, tak co na to říkáte?
Je to fantastické, nevím co více k tomu říct. Nenajdu k tomu asi jiná slova, než že je to bomba.

Dá se takto chvíli po zápase říci, co vás dovedlo přímo do čtvrtfinále?
Prostě jsme po celou sezónu podávali týmovou práci a myslím si, že týmový výkon je více než individuality, které udělají čtyřicet bodů, ale jejich tým nepostoupí do play-off. To byla naše síla, že jsme hráli jako tým.

Co říkáte na to, že jste se během zápasu posunul do prvního útoku a byl z toho jeden gól a tři asistence? Je to vaše ideální místo?
Já nevím, to se těžko říká. Trenér to takto přeházel, vyšlo to a my jsme rádi za to, že můžeme jet do Třince v klidu.

Sledovali jste souběžně zápas Chomutov-Sparta, který vám nakonec pomohl k tomu, že se z postupu můžete radovat už dnes?
Ne, nesledovali. Tedy až před třetí třetinou mi říkali, že je to 1:1 a až teď jsme se dozvěděli, že zápas skončil 1:3, a my to mohli oslavit pokřikem v kabině. Jsme za to moc rádi.

S jakými ambicemi půjdete do vyřazovací části?
Já myslím, že jediný plán bude užít si to, jít do play-off s pokorou a uvidíme, buď to dopadne nebo ne. Nebudeme se stresovat, nejde o život.

Dlouhou dobu jste se drželi v té první šestce. Proto by to pro vás byla asi velká rána tam nakonec nebýt, je to tak?
Jak už jsem řekl, když nejde o život jde o... a už to znáte dál. Život by šel dál, ale hlavní je, že nehrajeme play-out.

Po zápase jste vozil Branislava Konráda na bráně. Bylo to plánované?
Braňo mě poprosil, abych mu udělal motor, tak jsem mu ho udělal. Akorát se ten motor brzo zavařil (smích).

útočník Jakub Herman

Pro vás to musel být obzvlášť vydařený zápas. Díky tomuto utkání jste postoupili do play-off a navíc jste výhru řídil dvěma góly..
Tak podařilo se to. Já jsem hlavně rád, že jsme to dnes udělali, že se to ukončilo a je to takhle mnohem lepší, než abychom se klepali poslední zápas nebo spoléhali na někoho jiného. Dnes nám pomohla Sparta.

Ty vaše dva góly byly hodně podobné, je to tak?
Jo to je pravda. Dnes jsem se chtěl tlačit do brány a jsem rád, že se mi to tam odrazilo, a snad to tam tak bude padat dál.

Hlavně to byly důležité góly, protože to pak z vás všechno spadlo, je to tak?
Bylo to určitě dobré, že jsme je dali. Škoda jen, že jsme je nedali už v první třetině. Já si myslím, že to bylo o tom prvním a druhém gólu a pak už to z nás spadlo, protože jsme se poslední tři zápasy střelecky trápili. Dneska to tam napadalo a jsme v play-off.

Dva góly jste dal i Spartě, to jste podle vás na hattrick nemyslel, tak co teď, měl jste na něj myšlenky?
Myslel jsem na to. Ale zároveň jsem měl hlavně myšlenky na to, abychom to dotáhli do vítězného konce a také na to, jak hraje chomutov se Spartou. Když jsme se dozvěděli, jak to dopadlo, tak to z nás všechno spadlo, a je to super.

Celou sezónu jste byli se slovem play-off velmi opatrní a spíše jste mluvili o tom, abyste se vyhnuli baráži. Tak jaké to je, když víte, že jste postoupili přímo do vyřazovacích bojů?
Tak my jsme si dali nové předsevzetí. Když už jsme měli jisté předkolo, tak jsme si řekli, že chceme rovnou do čtvrtfinále. Nevím co k tomu říct, je to super pocit, který já zažívám poprvé, takže jsem za to strašně rád a na play-off se ohromně těším.

 

Sláva už je sníh, Braňo jede do play-off na saních! :D Miluju vás kluci :* <3

Posted by Olomoucká Drbna on Tuesday, March 1, 2016

Čtěte více:

Štítky playoff, HC Verva Litvínov, Piráti Chomutov, Miroslav Holec, Jakub Herman, Extraliga ledního hokeje, HC Olomouc, HC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na play-off se ohromně těšíme, shodují se Kohouti po výhře nad Litvínovem  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.