Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

David Krejčí režíroval obrat proti Spartě. Zlaté body, radovala se hvězda

Nevídaný závěr zápasu připravili pro fanoušky extraligového hokeje olomoučtí Kohouti. Čtyři a půl minuty před koncem prohrávala Olomouc se Spartou 0:3, finiš z říše snů ale vynesl Hanákům dva body za výhru 4:3 v samostatných nájezdech.

Hokejisté Olomouce dokázali v 17. kole extraligy v závěrečných pěti minutách základní hrací doby smazat tříbrankové manko proti Spartě a velkou zásluhu na tom měl útočník David Krejčí. Největší hvězda soutěže při závěrečné power play režírovala stíhací jízdu Hanáků. Nejprve Krejčí ukázal svůj přehled a dovednosti při asistenci pro Jana Káňu a poté se sám trefil a vyrovnal na 3:3. Olomoucká plecharéna se otřásala v euforii více než pěti tisíc fanoušků.

David Krejčí zopakoval, že si užívá zápasy v domácím prostředí. "Byla tu fantastická atmosféra, fanoušci jsou tu fakt super. Je to nádhera hrát před takovým publikem. Jsou to zlaté dva body, užijme si to. Čeká nás další práce," dodal po zápase zámořím ostřílený forvard.

Olomoucká hokejová superstar si vzala slovo i při úvodním samostatném nájezdu a s přehledem proměnila. Na Krejčího úspěšnou penaltou navázal ještě Nahodil a Káňa. Jan Lukáš si poradil v brance s nájezdy Sparťanů a Olomouc slavila dva body za výhru 4:3.

"Prvních 55 minut nebylo z naší strany vůbec ideálních, i když tam bylo pár šancí. Pak to ale Jirka Ondrušek načal a dali jsme dva góly při hře šesti proti pěti, což se moc nestává. První gól nám přinesl oživení na střídačce, pak jsme dali druhý a doufali, že tam padne ještě třetí," řekl Krejčí.

Podle letní posily z Bostonu si Hanáci dobře uvědomovali, že Sparta podobně ztratila i předešlé tři zápasy. "Věřili jsme, že když dáme kontaktní gól, tak nějaká šance na vyrovnání určitě bude. Kluci při mé vyrovnávací brance udělali před brankou dobrou clonu, a i když za to nemají žádné body, tak bez nich by ten gól nepadl. Nebyla to totiž moc velká rána, jen jsem to tam nahodil," uvedl Krejčí, jenž vyrovnal v 59. minutě svým devátým gólem v sezoně.

Na olomouckém zimním stadionu po zápase panovala euforie, "Takové dva body jsou pak, jak říkali trenéři, skoro za tři. Je to takové trochu ukradené vítězství, které jsme si ale za ten konec zasloužili. Svoji zásluhu na tom mají i naši obránci, protože není lehké hrudí napřed padat do střel, když má hráč napřaženo ke střele z první. Tak se ale vyhrávají zápasy. I když nedáš gól, tak tím podržíš tým a je radost na to ze střídačky koukat," uvedl pětatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2011.

Exreprezentant Heinz válí za Hodolany. Smekám před fanoušky, říká fotbalový střelec

Vítej doma, Maro. Velkým transparentem přivítali fanoušci olomouckého klubu FC Sigma Hodolany na začátku září Marka Heinze, bývalého reprezentačního útočníka s bohatou zahraniční kariérou. Jeho fotbalovou genialitu teď sledují spoluhráči i soupeři...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Alena Zapletalová - HC Olomouc

Štítky Hokej, HC Olomouc, sport, David Krejčí, Olomouc, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Jan Káňa, Boston Bruins, Stanley Cup, Jan Lukáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Krejčí režíroval obrat proti Spartě. Zlaté body, radovala se hvězda  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.