Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z Kanady se vrací talentovaný forvard Plášek. Zbytek sezony odehraje za Olomouc

, aktualizováno 18. listopadu 2022, 9:23

Talentovaná posila ze zámoří doplní pro zbytek sezony kádr hokejové Olomouce, na Hanou se vrací dvaadvacetiletý útočník Karel Plášek. Přerovský odchovanec působil ve farmářském týmu Vancouveru, trápily ho však zdravotní potíže. Šanci na rozehrání bude mít u extraligových Kohoutů.

Repre debut z říše snů. Sigmák Chytil stihl hattrick za třiadvacet minut

Na maximum potěšil příznivce fotbalu v Olomouci forvard Sigmy Mojmír Chytil, který měl poprvé šanci zahrát si v dresu s lvíčkem na prsou. Premiéra za národní tým vyšla na Andrově stadionu útočníkovi z Hané neskutečně, proti houževnatému...

 

O změně působiště Karla Pláška informoval kanadský klub Vancouver Canucks na sociálních sítích. „Generální manažer Patrik Allvin oznámil hostování Karla Pláška v HC Olomouc po zbytek sezony 2022/2023,“ uvedla organizace na Twitteru.

Zkraje roku 2018 si Karel Plášek před zraky přerovských fanoušků poprvé zahrál se svým o téměř tři desítky let starším otcem. Duel první ligy s Litoměřicemi se oběma vyvedl, Plášek starší se na výhře 8:3 podílel gólem a asistencí, Plášek mladší pro změnu dvakrát skóroval.
Zdroj: HC Zubr Přerov

Olomoucký klub potvrdil příchod na svých webových stránkách v pátek ráno. „Když se naskytla příležitost Karla Pláška do Olomouce přivést, neváhali jsme a rozhodli se jej angažovat. Je to mladý, velmi kvalitní hráč a našemu týmu pomůže,“ okomentoval příchod útočníka generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.

V extralize sbíral Plášek zkušenosti od 17 let, a to v dresu brněnské Komety. Ve svých statistikách má 124 startů v české nejvyšší soutěži, během kterých si stihl připsat dvanáct gólů a jedenáct asistencí. Skvělé výkony předváděl také v mládežnických reprezentacích.

Loni v létě pak nadějného hráče původem z Přerova draftoval ze 175. pozice celek Vancouver Canucks. Kvůli zdravotním trablům ale Plášek nastoupil pouze do osmi zápasů v AHL za Abbotsford. Přetrvávající problémy s kyčlí jej nepustily ani do tréninkového kempu a do zápasů letošní sezony. O restart se bude pokoušet v Olomouci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Alena Zapletalová

Štítky Hokej, HC Olomouc, sport, extraliga, Karel Plášek, Olomouc, Kanada, Vancouver Canucks, HC Zubr Přerov, Patrik Allvin, HC Stadion Litoměřice, Twitter, American Hockey League, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Kanady se vrací talentovaný forvard Plášek. Zbytek sezony odehraje za Olomouc  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.