Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fanoušci hokejové Olomouce se složili na pokutu pro manažera Fürsta, peníze pomohou mládeži

Hrubou nespokojenost s výkony, které předvádějí rozhodčí při extraligových zápasech hokejistů Olomouce, ventiloval v deníku Sport generální manažer klubu z Hané Erik Fürst. Za jeho výroky přišel trest od vedení soutěže a disciplinární komise ve formě dvou pokut v celkové výši 85 tisíc korun. Olomoučtí fanoušci vyjádřili kontroverzním vyjádřením šéfa klubu podporu prostřednictvím sbírky, ve které vybrali na úhradu sankce přes 35 tisíc.

Olomoucký manažer Erik Fürst v deníku Sport kritizoval minulý týden výkon rozhodčího Romana Mrkvy, kterého se klub rozhodl pro další zápasy vetovat. Nedostatky spatřuje také v práci šéfa extraligových sudích Vladimíra Pešiny.

„Minimálně by bylo fajn, kdyby se občas zeptal klubů na názor. Jak to vidí s jeho ovečkami, jestli má přesné informace, zda sleduje všechny zápasy... Zjevně asi ne, protože pořád slyším jen to, jak rozhodčí pískají výborně a jak všichni odvádějí kvalitní práci,“ řekl v rozhovoru na adresu Vladimíra Pešiny generální manažer HC Olomouc.

Rozhodčího Romana Mrkvu pak obvinil z arogantního jednání. „V neděli byli nasraní hosté, domácí i diváci. A pan Mrkva odchází s umaštěnou pusou od párku nebo od čeho naprosto spokojený, protože si domů veze výplatu,“ dodal Fürst. Roman Mrkva uvedl do zápisu o utkání vulgární výrok, kterým ho měl olomoucký manažer počastovat krátce po skončení zápasu.

VIDEO: Je to k zblití, musíme padat po držce, burcoval v emocích kouč Šumperka. Fanoušci ho chválí

Už devět porážek v řadě utrpěli v první hokejové lize šumperští Draci, o apatii či odevzdání se rozhodně nemůže být řeč u jejich kouče Lukáše Majera. Ten se po středečním utkání ve Zlíně rozohnil a ostře pojmenoval řadu komplikací, které jeho tým...

„Porušení se týká povinnosti zajistit, aby se nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačního týmu a funkcionářů klubu ve sdělovacích prostředcích nevyjadřoval tak, aby takovým vyjádřením došlo k poškození dobrého jména a zájmů soutěže,“ odůvodnilo vedení extraligy trest v řádech desetitisíců korun.

Za olomouckého manažera se postavili fanoušci, kteří s trestem nesouhlasí a rozhodli se klubu s uhrazením pokuty pomoci. Při nedělním zápase proti Karlovým Varům se tak konala finanční sbírka. „Proti Varům jsme se rozhodli uspořádat sbírku pro klub, který dostal pokutu za pravdivá slova. Zaplať pánbůh, že Mrkva, který nás v několika zápasech poškodil, již pískat nebude. U každého vchodu budou stát naši lidé s kasičkami, kam můžete vhodit libovolný peníz,“ avizovali zástupci fanouškovské skupiny Ultras MORA na sociálních sítích.

Iniciativa příznivců klubu vynesla takřka sumu, která dosáhla takřka poloviny výše pětaosmdesátitisícové pokuty. „Všeci společně jsme dokázali vybrat úžasnou částku, celkově 35 235 korun,“ informovali fanoušci s tím, že na zimním stadionu se do kasiček nastřádalo takřka 29 tisíc korun, dalších 6 400 korun přišlo na bankovní účet sbírky.

Na zaplacení pokuty ale nakonec peníze podle marketingového manažera HC Olomouc Simona Vejtasy nezamíří. „Velice si této podpory ze strany fanoušků vážíme, je to krásné gesto. Nicméně po poměrně velké debatě i se zástupci fanoušků jsme se domluvili, že finance ze sbírky nebudou využity na pokutu, ale na podporu mládeže HC Olomouc. Bylo to také hlavně na přání Erika Fürsta,“ vysvětlil Vejtasa.

Postoj fanoušků ocenil také generální manažer Fürst. „Ukazuje to jejich pozitivní postoj vůči našemu klubu. Nicméně pokutu jsme jako klub dostali za mé vyjádření a cítím se za ni plně zodpovědný. S pokutou jako takovou, a už vůbec ne s její výší, sice nesouhlasím, ale připadal bych si velice špatně, pokud by se na její úhradě podíleli naši skvělí fanoušci. Řešení celé situace jde zcela za mnou. Přál bych si proto, aby vybraná částka putovala na podporu naší hokejové mládeže ve formě sportovního vybavení, a byl bych velmi rád, kdyby ho dětem následně předali přímo organizátoři této sbírky,“ komentoval člen vedení HC Olomouc pro klubový web. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky Sport, hokej, manažer, Erik Fürst, pokuta, pokuta Fürst, sbírka, fanoušci, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci hokejové Olomouce se složili na pokutu pro manažera Fürsta, peníze pomohou mládeži  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.