Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Bouřlivá atmosféra a boj o postup: hokejoví Kohouti mají mečbol proti Karlovým Varům

Napínavá série předkola extraligového play-off v podání hokejistů HC Olomouc se přiblížila ke svému vrcholu. Kohouti v úterý znovu přivítají soupeře z Karlových Varů, na své straně mají výhodu domácího prostředí a postupového mečbolu. V úterý budou od 17 hodin bojovat o postup do čtvrtfinále.

V souboji hraném na tři vítězná utkání vede Olomouc 2:1 a v domácí plecharéně může rozhodnout o postupu do čtvrtfinálové fáze Generali Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy. Slibnou pozici přisoudil Hanákům klíčovou trefou v prodloužení nedělního zápasu Jakub Orsava, který rozhodl v čase 63:14 o výhře 3:2.

„Doufám, že zápas nás čeká už jenom jeden. Musíme potrénovat, dobře zregenerovat a dobře se připravit. Chceme to ukončit, ale zápasy jsou vyrovnané, přelévají se z jedné strany na druhou. Dvě třetiny jsme tahali za kratší konec, o to více výhra chutná. Máme to ve svých rukou, ale bude to boj do poslední vteřiny. Těšíme se na fanoušky, kteří nás poženou co nejvíce,“ komentoval nedělní obrat v Karlových Varech pro klubový web šumperský rodák a nejproduktivnější hráč série Jakub Orsava.

Fanoušci hokejové Olomouce se složili na pokutu pro manažera Fürsta, peníze pomohou mládeži

Hrubou nespokojenost s výkony, které předvádějí rozhodčí při extraligových zápasech hokejistů Olomouce, ventiloval v deníku Sport generální manažer klubu z Hané Erik Fürst. Za jeho výroky přišel trest od vedení soutěže a disciplinární komise ve...

Že už předkolo play-off přináší nejen bouřlivou atmosféru z hlediště, ale také ostřejší a vyhecovanější setkání na ledě, potvrzuje jeho spoluhráč Jan Bambula. „Já mám rád play-off hokej. Pořád se hraje do těla, navíc je to pořád dokola proti stejnému soupeři, takže už je tam taková ponorka. Někdy se je na ledě snažím nasrat,“ pousmál se dvaadvacetiletý forvard.

Netradiční příběh nabídla série už v prvním utkání, které trvalo téměř dvacet šest hodin. A to kvůli poškození ledu na olomouckém stadionu. Po první třetině vznikla na ledové ploše rýha, kterou se ani během dvou hodin nepodařilo zcela opravit a rozhodčí střetnutí ukončil. Po rozhodnutí vedení soutěže se nakonec zápas dohrával až druhý den. Změna ovlivnila harmonogram série.

Aktuální rozhodující zápas je na programu v úterý 14. března od 17 hodin a vstupenky lze zakoupit v on-line předprodeji na webu olomouckého klubu či serveru Ticketportal. „Zároveň připomínáme, že na úterní zápas zůstávají v platnosti vstupenky, které původně platily na čtvrteční utkání, to znamená s datem 9. března. Upozorňujeme, že vstupenky pořízené ve čtvrtek 9. 3. na dohrávku utkání z 8. 3. nejsou platné na zápas v úterý 14. března,“ informuje olomoucký klub.

V případě vítězství se budou Kohouti radovat s fanoušky z postupu, pokud uspějí hosté z Karlových Varů, čeká sérii rozhodující páté utkání. Duel by rovněž hostila hanácká metropole, termín zápasu by připadl na středu 15. března od 18 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB HC Olomouc

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, extraliga, play-off, Karlovy Vary, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřlivá atmosféra a boj o postup: hokejoví Kohouti mají mečbol proti Karlovým Varům  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.