Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Hokejisté Olomouce porazili Karlovy Vary, Konrád vychytal druhou nulu

Hokejisté Olomouce porazili v 17. kole extraligy Karlovy Vary 3:0 a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně. Hanáci duel rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili všechny své branky. Dvě z nich v početní výhodě. Gólman Branislav Konrád udržel podruhé v ročníku čisté konto.

Oba týmy po porážkách v předchozím kole pozměnily sestavy. Očekávaný úvodní tlak Olomouce hned nepřišel, Karlovy Vary byly nebezpečné v brejcích a více než Závorka byl v permanenci úvodní pětiminutovce domácí brankář Konrád. V 5. minutě ale mohli jít do vedení domácí, když nejprve Holec nedorazil sám před Závorkou vyražený puk a v dalším střídání netrefil odkrytou prázdnou branku Skladaný.

Další velká šance Kohoutů přišla v samotném závěru třetiny, Eberle ale trefil tyč. Druhá třetina začala trestem pro domácí a Konrád se musel činit při střelách Mullana a Sičáka. V přesilovce Olomouce pak netrefil odkrytou branku Varů Strapáč. I Energie trefila tyčku, když v oslabení málem potrestal chybu Jaroměřského Harkabus. V polovině utkání šla Olomouc do vedení ve dvojnásobné přesilovce, když se přesnou trefou prosadil Juraj Mikúš. V pokračující klasické početní převaze se parádně pod horní tyč trefil z úhlu Holec. Necelé dvě minuty před druhou pauzou našel přesně před brankou Skladaný volného Ráce, který svoji první brankou v sezóně zvýšil na 3:0.

Třetí dějství odstartovala dělovka Staňka od modré, kterou zastavila horní tyč karlovarské branky. V další velké šanci zastavil střelu Knotka betonem Závorka. Energie se v útoku na dlouho odmlčela, až v 50. minutě mohl snížit Rachůnek. Do jeho rány z mezikruží se obětavě vrhl obránce Ondrušek. V závěru si Hanáci výhru hlídali, stejně jako čisté konto pro Konráda. Olomouc si tak připsala druhou výhru z posledních osmi zápasů, Karlovy Vary dále čekají na první výhru na kluzištích soupeřů v sezoně. Energie je tak i nadále poslední.

"Dnes rozhodly naše proměněné přesilovky, pomohly nám vyhrát zápas. Vary měly ve druhé třetině jednu velkou šanci za stavu 0:0 a nedaly. My jsme měli štěstí, pak jsme tomu šli naproti. Ve třetí třetině jsme se snažili držet vedení a hlídat čisté konto. V Pardubicích jsme hráli špatně, asi možná nejhůře v celé sezóně, proto to byl dnes pro nás šestibodový zápas a jsme rádi, že jej vyhráli," poznamenal po zápase trenér HC Olomouc Jan Tomajko. 

"Přežili jsme se štěstím první třetinu, kdy byl tlak soupeře znatelný. Pak zápas sklouznul k mnoha vyloučením a my jsme si to prohráli vlastní nedisciplinovaností. Nabídli jsme soupeři šest přesilovek a jednu dvojnásobnou. Na to v současné době nemáme, abychom toto dokázali přežít. Máme mladé mužstvo, které když nedá šance, tak nezkušeností zápasy prohrává," dodal karlovarský trenér Jan Tlačil. 

Autoři | Foto Matěj Langer

Štítky SK Sigma Olomouc, Branislav Konrád, HC Energie Karlovy Vary, hokejista, FK Pardubice, HC Olomouc, Juraj Mikúš, Jan Tomajko, Jan Tlačil, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Olomouce porazili Karlovy Vary, Konrád vychytal druhou nulu  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.