Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Patera se obával stejného osudu jako s Kladnem, naštěstí Kohouti zůstali extraligoví

Získal olympijské zlato, titul mistra světa, ale poslední dvě sezony pro hokejového útočníka Pavla Pateru znamenaly nezvyklé nervy. Jeho týmy bojovaly o záchranu v nejvyšší soutěži.

Zatímco loni jeho Kladno sestoupilo, letos si Olomouc účast v extralize i pro další ročník vybojovala. Zkušený útočník zatím zvažuje, zda se pustí i do další sezony.

"Nechám si na to rozhodnutí ještě čas, spíš jsem o tom pořádně nepřemýšlel," řekl třiačtyřicetiletý útočník. Připustil však, že poslední dva ročníky pro něj byly hodně náročné. Po loňském sestupu s Kladnem věřil v klidnější sezonu s Olomoucí. "Začátek se nám povedl, ale pak přišla krize a série porážek," uvedl Patera.

S blížícím se koncem sezony se obával loňského zážitku. Tehdy v baráži se svým Kladnem, kde s hokejem začínal, neudržel extraligu. "Nechtěl jsem to už zažít znovu," řekl Patera po výhře v Českých Budějovicích.

Podle bývalého reprezentanta byla letošní baráž vyrovnaná. Dlouho nebylo jasné, kdo se do extraligy dostane. O postupové příčky se přetahovaly Chomutov, Olomouc i Slavia a body dokázaly sbírat i České Budějovice. "Já jsem pořád věřil, že se nám to povede. Sice jsme třeba spadli na třetí místo, ale pořád jsme měli kontakt na ty první dva týmy," uvedl.

Olomouc v žádném duelu v baráži vyloženě nepohořela a spíš ztrácela body po těsných porážkách. Podle Patery se pro Olomouc soutěž zlomila v sedmém kole, kdy Hanáci vyhráli nad Českými Budějovicemi 3:0. "Měli jsme spoustu šancí, poměr střel na branku byl asi 40 ku 10. Ten zápas byl asi náš nejpovedenější v celé sezoně, takový výkon by se měl předvádět pořád," řekl Patera.

Zdroj: ČTK

Štítky Pavel Patera, Rytíři Kladno, HC Olomouc, olympijské hry, Madeta Motor České Budějovice, baráž, HC Slavia Praha, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patera se obával stejného osudu jako s Kladnem, naštěstí Kohouti zůstali extraligoví  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.