Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Volejbalistky Olomouce postoupily v poháru CEV přes bosenské Brčko. Slavilo se i s dortem

Olomoucké volejbalistky si poradily v odvetném utkání evropského poháru CEV Cup se soupeřkami z Bosny a Hercegoviny bez zaváhání a slaví postup do dalšího kola prestižní evropské soutěže. Olomoucký tým zvítězil za 71 minut v poměru 3:0, v osmifinále je čeká lepší z dvojutkání mezi francouzským týmem Volero Le Cannet a běloruskou Minčankou Minsk.

Na vítězství z haly soupeřek navázaly hráčky Olomouce už v prvním setu, když si brzy vypracovaly vedení o pět bodů. I přes krátký návrat Brčka do hry si domácí tým pohlídal náskok a získal první sadu v poměru 25:20.

Při servisu Brazilky Jessicy Silvy odskočila Olomouc soupeřkám ve druhém dějství a výhra v této sadě už díky výsledku z prvního zápasu znamenala postup do další fáze poháru.

Olomoucké volejbalistky hlásí velký návrat. Týmu má pomoci nahrávačka Veronika Tinklová

VK UP Olomouc hlásí posilu, kterou ostříleným fanouškům sportu pod vysokou sítí netřeba představovat. Do týmu se po šesti letech vrací Veronika Tinklová, bývalá dlouholetá kapitánka vysokoškolaček. Olomoucký klub čekají další zápasy na českém i...

Ve třetí sadě trenér Martin Hroch prostřídal sestavu, komplikace na cestě za vítězstvím ale nepřišly. V závěru ještě bodovou šňůrou na servisu oslavila své dnešní narozeniny smečařka Zuzana Šepeľová, Po výsledku 25:18 se tak olomoucký tým radoval nejen z postupu a jasné výhry, ale s dortem a narozeninovou písní i blahopřál spoluhráčce.

„Gratuluji celému týmu k postupu a děkuji holkám za něj. Myslím, že jsme si to uhráli především v prvním utkání venku, kde nás soupeř hodně tlačil servisem. Navíc nám vypadlo libero Kulová, kapitánka Gambová se její role sice zhostila výtečně, ale zase nám to značně omezilo možnosti střídání. Naštěstí to holky zvládly skvěle a ve chvíli, kdy v odvetě soupeřky sklopily hlavy, jsme ještě i mohli prostřídat celý tým, což je bonus navíc,“ řekl trenér VK UP Olomouc Martin Hroch.

VK UP Olomouc - ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko (Bosn. a Herc.) 3:0 (20, 19, 18)
Rozhodčí:
Król (Pol.), Salabashyan (Bul.)
Čas: 71 minut
Diváků: 250
Olomouc: Šepeľová, Moscická, Babićová, Silva, Blancová, Štimacová, libera Gambová, Kulová. Střídaly: Kneiflová, Tinklová, Lazárková.
Brčko: Hadžićová, Radovicová, Gajićová, Kenjalová, Biberdzicová, Dragutinovicová, libero Omerhodžićová. Střídaly: Glibićová, Vukojeová, Dragovicová, Kojicová.
Pro lepší náladu a na podporu zdravotníků. Zaměstnanci Zoo Olomouc tančili ve výbězích

K celosvětovému fenoménu tance Jerusalema pro lepší náladu ve složitých dobách se připojili také zaměstnanci olomoucké zoologické zahrady. Na Svatém Kopečku nacvičili choreografii takzvané Jerusalema challenge, pohybovým dovednostem ošetřovatelů...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Štítky Volejbal, sport, CEV pohár, VK UP Olomouc, Olomouc, Brčko, Bosna a Hercegovina, Minsk, volejbalista, Martin Hroch, SK UP Olomouc, dort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky Olomouce postoupily v poháru CEV přes bosenské Brčko. Slavilo se i s dortem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.