Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Basketbalisté Olomoucka vstupují do nové sezony po americké rošádě. Letos budou hrát i v Evropě

Se šesti novými posilami a cílem přímého postupu do play-off vstupuje do další sezony nejvyšší tuzemské basketbalové ligy tým BK Redstone Olomoucko. Premiérově bude klub z Hané bojovat také v evropské soutěži Alpe Adria Cup.

I přes zdravotní i personální trable míří BK Redstone Olomoucko na mety nadstavbové skupiny A1, která znamená přímou účast ve vyřazovací fázi Kooperativa NBL. „Uvědomujeme si, že to rozhodně není malý cíl, ale chceme tým posouvat nahoru. Udělali jsme maximum, aby se povedl. Premiérově budeme hrát také evropský Alpe Adria Cup, a přestože máme ve skupině těžké soupeře, nechceme být do počtu,“ prohlásil prezident a sportovní manažer klubu Michal Pekárek. Ve skupině B evropského poháru se Olomoucko střetne s rakouským BC GGMT Vídeň, KK Nutrisport Ilirija ze slovinské Lublaně a s chorvatským celkem GKK Šibenka.

VIDEO: Sportovci znovu vyrazí do litovelských brodů. Vrací se extrémní závod Bobr Cup

Přespolní běh, kolo a kajak. Ze tří disciplín se skládá extrémní závod štafet Bobr Cup, který se po dvouleté covidové odmlce vrací do svého tradičního dějiště v Litovli. Vrcholoví i amatérští sportovci a fanoušci si mohou jedinečnou atmosféru...

 

Na sezonu je klub připravený po všech stránkách, což potvrdil také generální manažer Libor Špunda. „Rozpočet je naplněný, velký podíl na tom má náš titulární partner, který podpořil také naši účast v pohárech. Chce být vidět ve středoevropském regionu,“ řekl Špunda, podle něhož se klub připravený i na případné komplikace spojené s aktuální energetickou situací. „Máme výhodu, že Čajkaréna je zároveň školní tělocvična. Topit se tam musí průběžně kvůli žákům. Náklady jistě vzrostou, to ale zvládneme,“ podotkl

Před sezonou musel realizační tým řešit ještě rošádu na dvou postech. Na Hané nepanovala spokojenost s Američany Devinem Cooperem a Bryanem Colemanem. Krátce před startem sezony tak jejich působení v Olomouci skončilo. „Zkoušení hráči měli dobré reference z předchozího působiště. U nás to ale nepotvrdili. Nebyli přínosem. Ani kondičně, ani mentálně. Spíše týmu energii ubírali,“ vysvětlil důvody změny trenér Miljan Čurovič.

Do jeho týmu tak po rychlém jednání přišel Darious Moten. 198 centimetrů měřící basketbalista, se v Evropě pohybuje od roku 2015 a naposledy na sebe upozornil v silném celku Trefl Sopoty, kde hrál i evropské poháry. Z Polska přišel také Jonathan Williams, který naposledy hrál Gliwicích.

„Moten je silná čtyřka, Williams zase hraje na rozehrávce a křídle a je to velice kvalitní střelec. Oba už s týmem trénují a naznačují, že jsme se při výběru trefili. Rychle do našeho týmu zapadnou,“ věří kouč Čurovič.

Ten souzní i s vyššími klubovými ambicemi, byť příprava neprobíhala úplně optimálně. „Měli jsme několik nemocných a zraněných. Bylo třeba vyměnit americké posily. Komplikací bylo hodně, za dva až tři týdny bychom ale měli být v plné formě a budeme se prát umístnění v první šestce,“ podotkl trenér. V prvním kole bude svůj výběr připravovat na silného soupeře z Kolína.

Ostrý začátek nového ročníku absolvují basketbalisté Olomoucka v domácí Čajkaréně v sobotu 1. října od 18 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB BK Redstone Olomoucko

Štítky Sport, basketbal, BK REDSTONE Olomoucko, Kooperativa NBL, Olomouc, Olomoucký kraj, basketbalista, Evropa, Haná, Jonathan Williams, Kooperativa Národní basketbalová liga, Vídeň, Bryan Coleman, Darious Moten, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Olomoucka vstupují do nové sezony po americké rošádě. Letos budou hrát i v Evropě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.