Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Extraliga volejbalistek načne novou sezonu. Olomouc chce hrát o medaile, Prostějov přišel o oporu

Po dlouhé letní pauze se znovu rozběhne sezona volejbalové extraligy žen, v nejvyšší soutěži bude mít Olomoucký kraj opět čtyři zástupce. Olomouc a mistrovský Prostějov stojí na prahu nového ročníku s myšlenkami na přední příčky, Šternberk chce zapracovávat mladé hráčky a udržet se mezi volejbalovou elitou. Přerovské Zubřice v přípravě naznačují zlepšení oproti minulé sezoně, ve které kuriózně nevyhrály ani jeden zápas.

Olomoučanky se v novém soutěžním ročníku budou snažit obhájit či ještě vylepšit minulé čtvrté místo v extralize a pohárový bronz. Do toho se opět představí i v evropském poháru CEV Cup, v němž je v prosinci čeká konfrontace s francouzským celkem Terville Florange.

Úvodní program extraligy
Pátek 21.10.
17:00 Olymp Praha – Prostějov
18:00  Olomouc – Šelmy Brno
Sobota 22. 10.
15:00 Dnipro – Olomouc (Sportovní hala Klimeška, Kutná Hora)
17:00 Přerov – Olymp Praha
Pondělí 24. 10.
19:30 Prostějov – KP Brno
Čtvrtek 27. 10.
17:00 Olymp Praha – Šternberk
18:00 Olomouc – Liberec, Prostějov - Přerov

V letošní sezoně bude mít extraliga o jednoho účastníka navíc, volejbalistky Olomouce už v sobotu poměří síly s ukrajinským klubem Dnipro Prometey. „I proto by mělo být naším pozitivem, že jsme kádr omladili a během dlouhé letní přípravy zapracovali na kondici. S konkrétními sportovními cíli bych raději ještě počkal až po rozjezdu soutěží. Každopádně se v těch domácích opět chceme pohybovat na špici a ve všech vystoupeních včetně těch na mezinárodní scéně předvádět dobrý sport pro naše fanoušky i všechny volejbalové příznivce,“ vyhlašuje šéf olomouckého klubu Jiří Zemánek.

Trenér vysokoškolaček Martin Hroch bude mít k dispozici jedenáctičlenný kádr se sedmi hráčkami z uplynulé sezony a čtyřmi novými posilami. „Tým je mladší a měl by být odolnější vůči letošnímu nabitému kalendáři, kdy se hraje dvakrát do týdne včetně vánočních svátků. Co se týče hry samotné, typy hráček umožňují produkovat rychlejší hru. Družstvo spolu od začátku komunikuje daleko víc, což je příslibem jak do tréninku, tak do samotné hry. Ale na výsledky si počkejme,“ zmiňuje trenér VK UP Olomouc Martin Hroch.

Zatímco Olomouc vstoupí do nového extraligového ročníku v domácí hale Univerzity Palackého v pátek proti Šelmám Brno, vítěz loňského play-off z Prostějova zahájí sezonu na půdě Olympu Praha.

„Novou posilou Olympu je nahrávačka Nicole Šmídová, jež v minulosti působila také u nás. První soupeř v novém soutěžním ročníku má převážně mladý tým s řadou šikovných děvčat, hlavně v domácím prostředí bývá hodně nebezpečný. Proto si musíme dát pozor,“ upozornil trenér Prostějova Miroslav Čada na klubovém webu.

Obrovský úspěch olomouckého hasiče. S reprezentací se probojoval do světové baseballové špičky

Na turnaj World Baseball Classic, kde hrají nejlepší mužstva světa, se nyní s reprezentací probojoval olomoucký hasič Martin Schneider. Příběh o tom, jak amatérští sportovci z malé evropské země porazili profesionální baseballisty, už obletěl...

 

Ten očekává odlišný průběh oproti přípravným zápasům, kdy byly o něco lepší pražské soupeřky. „Nám tehdy chyběly reprezentantky a teprve jsme začínali víc pracovat na herních věcech. Momentálně jsme v plné sestavě i lepší formě věřím, že na Olymp můžeme mít,“ přemítal Čada.

Podstatné bude, aby se jeho svěřenkyně po některých zdravotních problémech během minulého týdne daly dohromady. Na postu univerzálky ale bude týmu chybět jedna z hlavních opor, Karin Šunderlíková. Ta je po operaci předního zkříženého vazu v koleně. Rekonvalescence potrvá podle Čady minimálně půl roku. „Samozřejmě bude velice chybět, na její post intenzivně hledáme náhradu. Ale jinak máme dostatečně kvalitní mančaft. Z Prahy chceme přivézt alespoň dva body,“ přeje si před prvním utkáním Čada.

Olomouc poskytuje strašně moc, říká podnikatel, záchranář a kickboxerská legenda Pavel Hennrich

Trochu zklamaný, ale zároveň vděčný za roky zážitků a zkušeností si vzal ostřílený kickboxer Pavel Hennrich z olomouckého klubu Smash Gym mikrofon a po zápase oznámil konec sportovní kariéry. Na galavečeru v Olomouci ho jen chvilku předtím...

 

Devětašedesátiletý trenér má na kontě šestnáct mistrovských titulů, o dalším ale zatím nemluví. Favorizuje totiž jiné týmy. „Liberec, který vyhrál všechny přípravné turnaje, a KP Brno, které zůstalo prakticky beze změny a je zkušenější," konstatoval kouč.

Jako domácí šampion měl prostějovský klub možnost startovat v Lize mistrů, ale pozvánku do finančně náročné soutěže nepřijal a bude český ženský volejbal reprezentovat ve Vyzývacím poháru. V prvním kole Challenge Cupu se Hanačky utkají s Klagenfurtem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Štítky Sport, volejbal, VK Prostějov, VK UP Olomouc, extraliga, Prostějov, Olomouc, Olomoucký kraj, soutěž, Šternberk, Česká volejbalová extraliga žen, PVK Olymp Praha, Miroslav Čada, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraliga volejbalistek načne novou sezonu. Olomouc chce hrát o medaile, Prostějov přišel o oporu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.