Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Euforie po změně trenéra. Basketbalisté Olomoucka skolili vicemistra z Opavy

Nový impuls přinesl do šatny BK Redstone Olomoucko chorvatský kouč Tihomir Bujan, který se chopil týmového kormidla po nevydařeném úvodu sezony. A hned v prvním utkání pod jeho vedením předvedli basketbalisté z Hané výrazné zlepšení – v domácí Čajkaréně si vyšlápli na loňského finalistu. V napínavém duelu porazili Opavu 92:84.

Po šesti ligových porážkách v řadě převzal trenér Tihomir Bujan vedení posledního týmu Kooperativy NBL. Po krátkém čase na změny a zlepšení byla před Hanáky další výzva, favorizovaný soupeř z Opavy.

Úřadující vicemistr sice během střetnutí několikrát získal náskok takřka deseti bodů, v koncovce si ale hráči Olomoucka poradili. Po necelé minutě závěrečné čtvrtiny se Opava odpoutala na rozdíl osmi bodů, o chvíli později však Heinzl snížil na 63:67 a vrátil domácí do zápasu. Hanáci i v menší rotaci ještě více přitlačili a byli odměněni. Ve 38. minutě po trojce Motena dokonce vedli 81:77 a od té chvíle už soupeře do vedení nepustili. Pohlídali si koncovku a mohli si poprvé vychutnat radost z ligové výhry. Zápas vyhráli 92:84 a končili duel při jásotu diváků.

Vánoční strom pro Olomouc znovu dorazí z Hluboček. Náměstí ozdobí krásná jedle

I letos ozdobí olomoucké Horní náměstí vánoční strom z Hluboček. Tentokrát zástupci radnice vybrali zhruba dvacetimetrovou jedli, kterou čeká v polovině listopadu kácení a převoz do krajského města. Týden poté bude následovat slavnostní...

 

„Byl to hodně těžký zápas. Nebyli jsme kompletní, o to bylo vše složitější. U týmu jsem několik dní, bylo náročné za takovou chvilku něco změnit. Ale chtěli jsme hrát s energií od začátku do konce. V obraně hrál jeden za druhého, přesně tak jsem si to představovat. Bojovnost nás opravdu zdobila, tak chceme pokračovat,“ komentoval až překvapivě vydařený debut trenér Tihomir Bujan, který kvůli angažmá v Olomoucku ukončil předčasně smlouvu ve slovenské Handlové.

Olomoucký tým měl v utkání hned pět dvouciferných střelců, mezi ně se s osmnácti body a šesti asistencemi zařadil i Lukáš Feštr. „Byly tam úseky, kdy to bylo horší, ale celkově to bylo z naší strany dobré především v obraně. Je to dobrý vklad do dalších zápasů, přestože v útoku se ještě potřebujeme zlepšit. Ukázali jsme si, že i s takovým soupeřem můžeme hrát, když budeme hrát týmově. Ani za nepříznivého stavu jsme se nesložili, konec už byl v euforii. Každý cítil, že jsme nahoře,“ těšilo ostříleného rozehrávače z BK Redstone Olomoucko.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Štítky Sport, basketbal, BK REDSTONE Olomoucko, Kooperativa NBL, Olomouc, Olomoucký kraj, Opava, trenér, basketbalista, Haná, Kooperativa Národní basketbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Euforie po změně trenéra. Basketbalisté Olomoucka skolili vicemistra z Opavy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.