Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Basketbalisty Olomoucka povede z lavičky Američan. Posily vyrazí hledat i do Las Vegas

V loňské sezoně se basketbalistům BK Redstone Olomoucko nepodařilo naplnit ambice, o vylepšení nedávného 11. místa se budou snažit v další sezoně pod vedením nového trenéra. Tím bude Američan Andrew Hipsher. Olomoucko tak povede již čtvrtý zahraniční kouč v řadě. Vedení klubu vyzdvihuje Hipsherův zápal pro basketbal i analytické dovednosti. Nového šéfa lavičky vyšle také do Las Vegas sledovat nadějné hráče pro hanácký tým.

Dvaačtyřicetiletý rodák z Ohia Andrew Hipsher přichází z dánského Naestvedu, se kterým postoupil do finále tamní ligy. Hanácký klub oznámil příchod nového kouče na svém webu, součástí kontraktu je i příchod trenérova asistenta.

Hipsher nahradí Chorvata Tihomira Bujana, se kterým se Olomoucko rozloučilo v dubnu. Před ním vedli mužstvo Srb Miljan Čurovič a Polák Robert Skibniewski.

„Nového trenéra jsme hledali opravu pečlivě. Ve hře byli domácí i zahraniční. Rozhodli jsme se pro kouče, který žije basketbalem 24 hodin denně. V předchozím angažmá ukázal, že svoji práci umí, současně je výborný analytik. Věříme, že náš tým pozvedne a s jeho pomocí se v novém ročníku Kooperativa NBL výrazně posuneme v tabulce nahoru,“ řekl prezident Olomoucka Libor Špunda. Hanáci skončili v uplynulé sezoně na předposledním 11. místě.

Šternberský Trnka překonal na Ecce Homo český rekord, populární závod znovu ovládl Ital Merli

Atraktivní podívanou si užily tisíce fanoušků motorismu podél trati 42. ročníku závodů do vrchu Ecce Homo Šternberk, prestižní akci opět opanoval italský jezdec Christian Merli. Náročný program ostrých jízd několikrát přerušily havárie i defekty....

Hipsher se po třech operacích zad během hráčské kariéry záhy vydal na trenérskou dráhu. Napodobil svého otce Dana, který je dlouholetým koučem amerických univerzitních týmů. Také Hipsher začal trénovat v NCAA, v roce 2018 se přesunul do Evropy, kde působil v Německu, Finsku a naposledy Dánsku.

S provinčním Naestvedem získal překvapivě stříbrné medaile, což byl pro klub historický úspěch. „Něco takového se vůbec nečekalo. Takové ambice klub před sezonou rozhodně neměl. Trenér ovšem složil dobrý tým a s ním odvedl kus práce," uvedl Špunda.

Nový trenér Olomoucka se bude podílet také na angažování zahraničních posil. „Pojede do Las Vegas, kde se na začátku července bude hrát NBA Summer League a bude hráče sledovat. Chceme udělat maximum, abychom se tentokrát pořádně trefili,“ dodal prezident klubu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Štítky Sport, basketbal, BK REDSTONE Olomoucko, Kooperativa NBL, Olomouc, Andrew Hipsher, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisty Olomoucka povede z lavičky Američan. Posily vyrazí hledat i do Las Vegas  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.