Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 25. srpna 2024  |  Svátek má Radim
Bez reklam

Olomoucké volejbalistky se připravují na novou sezonu. Kádr se rozrostl o několik nových tváří

Volejbalistky Olomouce zahájily na začátku srpna přípravu na novou extraligovou sezonu. Tým i během nadcházející sezony povede trenér Jan Drešl, v kádru olomouckých zůstávají čtyři hráčky, které hájily barvy Šantovky i v minulém ročníku. Olomoucký klub přivítal před novou sezonou, ve které se chce pokusit bojovat o evropské poháry, několik nových posil.

Do nové sezony vstoupí olomoucký tým opět pod trenérem Janem Drešlem. Z loňského kádru v Olomouci zůstávají blokařky Michaela Nečasová a Wiktoria Nowaková, smečařka Anna Šotkovská a libero Barbora Chaloupková. Olomoucký volejbal se v novém ročníku může těšit na několik nových tváří.

Z Prostějova příchází vnučky legendárního volejbalistky Josefa Smolky sestry Josefína a Michaela a zkušená nahrávačka Simona Bajusz. Z Liberce se taky do Olomouce stěhuje úderná ukrajinská smečařka Diana Frankevychová. „Kádr také posílily sedmadvacetiletá brazilská blokařka Jady de Andrade Gerotto z portugalského Sportingu, polská pětadvacetiletá univerzálka Aleksandra Omelaniuková se zkušenostmi ze švédské, rakouské a belgické nejvyšší soutěže,“ stojí na klubovém webu.

Stovky hasičů poměří síly na věži i atletickém stadionu. Olomouc hostí prestižní šampionát

Na olomouckém Horním náměstí vyrostla speciální cvičná věž, bleskově rychlý výstup do čtvrtého podlaží provizorní stavby bude v pátek jednou z klíčových disciplín Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním...

Hájit barvy hanáckého klubu v nové sezoně budou také Filippa Brinková, Eliška Kořínková nebo devatenáctiletá talentovaná nahrávačka Hana Burianová. Klub naopak před touto sezonou opustily Ukrajinky Maryna Fedchuková, Anna Artsyshuková a Leah Shevkeneková. Kariéru ze zdravotních důvodů už na konci nadstavby minulé sezony ukončila Adéla Farská.

Všechny hráčky přivítalo vedení klubu na prvním tréninku na začátku srpna. „Řekli jsme si všichni, co chceme dodržovat, jaké budou moje představy. Další den absolvovaly hráčky fyzické testy, většina hráček požadované parametry splnila,“ uvedl Drešl. „V srpnu se budeme pravidelně dopoledne věnovat kondici a odpoledne volejbalovým činnostem. Budeme to samozřejmě doplňovat bazénem či rehabilitací ,“ doplnil trenér. Olomoucký tým společně s partnerským Šternberkem vyrazil také na teambuildingový výšlap na Praděd.

Kádr Šantovky Olomouc je oproti loňské sezoně širší a hlavním cílem je podle trenéra boj o evropské poháry. „Na nás v realizačním týmu je, abychom z holek vytáhly maximum, abychom tyto cíle splnili. Věříme, že jsme přivedli hráčky, které dokážou nároky klubu naplnit, bude to fungovat a naše společná práce přinese kýžené výsledky,“ dodal Jan Drešl.

Trenér Drešl se v nové sezoně bude moci opřít o svého asistenta Patrika Mindu, fyzioterapeuta Amra Zaatara, masérku Alenu Bujnochovou, kondiční trenérku Hanu Stratilovou a statistika Martina Hájka.

Herní přípravu zahájí olomoucké volejbalistky několika turnaji. „Budeme hrát kvalitní turnaje v polské Opoli, pak dvojzápas ve Vídni, domácí turnaj TOMI – REMONT Cup v Olomouci a turnaj ve Varnsdorfu,“ doplnil plány přátelských duelů trenér Drešl. Extraligovou sezonu odstartuje Šantovka v sobotu 28. září pikantním derby ve Šternberku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytl VK Šantovka Olomouc UP

Štítky Olomouc, Šantovka, volejbal, příprava, Šantovka Olomouc, sezona, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucké volejbalistky se připravují na novou sezonu. Kádr se rozrostl o několik nových tváří  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.