Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Olomoučtí Kohouti zahájili přípravu pro hokejovou extraligu

S pěticí nových hráčů a dobrou náladou zahájili v pondělí Kohouti přípravu na hokejovou extraligu. Fanoušci se mají na co těšit, Mora chce pokořit ty nejlepší.

S pěticí nových hráčů zahájili přípravu na ledě na novou sezonu hokejisté Olomouce. K extraligovému nováčkovi se dnes
poprvé připojil útočník Jakub Matai, jehož příchod ze Lva Praha Kohouti oznámili již na začátku července, dále obránci Jan Dresler s Peterem Hraškem a útočníci Marek Laš s Patrikem Machačem.

"Máme přes měsíc na to, abychom postupně našli vhodné formace, aby si lajny sedly. Určitě bude i nějaké zúžení kádru, i když kluků není dramaticky tolik. Trénují s námi i naši odchovanci, nebude jim vadit, když budou hrát první ligu. Ale šanci má teď na začátku každý," uvedl po první tréninkové jednotce majitel klubu a jeden z trenérů Jiří Dopita.

Nejvýraznější posilou Olomouce se ale v létě stal útočník Pavel Patera, který doposud působil v Kladně. Brankáře Tomáše Halásze by měl nahradit zkušený Jiří Trvaj, nováčky v kádru jsou rovněž Dávid Buc, Peter Zuzin a Martin Vyrůbalík. I Buc ale zatím přišel na zkoušku.

Co se v Olomouci mění, je zázemí na stadionu. Úpravy a investice si vyžádalo zázemí šaten, i během tréninku probíhala montáž nových sedaček na tribunách. Nutností pro extraligu je také instalace zařízení pro videorozhodčího. Tyto úpravy zatím vyšly zhruba na čtyři miliony korun.

(il, čtk)

Štítky Extraliga ledního hokeje, Mora, HC Olomouc, Jakub Matai, Jan Dresler, Marek Laš, Patrik Machač, Praha, Rytíři Kladno, Jiří Dopita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučtí Kohouti zahájili přípravu pro hokejovou extraligu  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.