Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Nadějná mládež olomoucké stáje Mapei Merida Kaňkovský září v úvodu cyklistické sezony

S úspěchem nastartovali novou sezonu talentovaní cyklisté z týmu Mapei Merida Kaňkovský. Mládežnický oddíl z Olomouce měřil síly s konkurencí na domácích i zahraničních závodech. Po startu sezóny se ve všech kategoriích drží na čele Českého poháru. Daniel Mráz a Tomáš Přidal reprezentují také v cyklistických soubojích světového poháru.

Na začátku roku absolvovali mladí hanáčtí cyklisté a cyklistky tradiční soustředění v Bohuňovicích. Junioři pak vyrazili na čtrnáctidenní soustředění na Mallorcu, celý tým pak zamířil k další tréninkovým dávkám do Chorvatska. „Příprava byla tvrdá, chtěli jsme být na začátek sezóny dobře připraveni, aby nás nic nezaskočilo. Fyzicky jsme na tom velmi dobře, menší mezery odstraníme v průběhu sezóny,“ řekl trenér a manažer olomouckého týmu Mapei Merida Kaňkovský Jiří Kaňkovský.
Jeho tým se dokáže téměř v každém závodě dostat na stupně vítězů, v celkovém pořadí Českého poháru vedou kadetky, starší žáci svoje kategorie v družstvech, junioři a kadeti jsou druzí. Nela Kaňkovská vede pořadí kadetek a Jakub Tesařík starší žáky.

V juniorech je Tomáš Přidal druhý, přestože vynechal jeden závod kvůli reprezentační akci v německém Cottbusu. Další junior Daniel Mráz už kvůli reprezentačním akcím domácí pohár téměř nestíhá, takže i o to je celkové pořadí týmu cennější. „Opět jsme postavili silné týmy, potvrzujeme příslušenství k české špičce, cením si hlavně toho, že kluci i holky jezdí týmově, snaží se posouvat, to mě naplňuje do budoucnosti optimismem,“ dodal Kaňkovský.

Olympiáda mládeže startuje za dva měsíce. Design unikátních medailí navrhla studentka ze Šumperka

Medaile a ceny odhaleny, jména největších hvězd ještě zůstávají tajná. Necelé dva měsíce zbývají na finální přípravy Olympiády dětí a mládeže (ODM), které se po ročním covidovém odkladu uskuteční v Olomouckém kraji. Zahájení je na programu na...

Tým kadetů v letošní sezóně sbírá zkušenosti a ostruhy, vrchol bude mít příští rok. Loni tato parta kralovala ve starších žácích, nyní je prvním rokem v kategorii kadetů, a i tak jezdí v popředí Českého poháru a dalších závodů. „Kluci mají výborný přístup, jsou velkým příslibem našeho týmu do budoucna. V Plzni byl teď o víkendu bohužel Lukáš Raška v pádu, proto byl až čtrnáctý, ale potenciál mají kluci obrovský, uvidíme, jak se nám bude dařit na Závodu míru kadetů v Jevíčku, který startuje v neděli. Bude tam zase vynikající konkurence z celé Evropy,“ vysvětlil Kaňkovský.

Spokojenost panuje v týmu Mapei Merida Kaňkovský i s výsledky a výkony starších žáků. Český pohár vede Jakub Tesařík, který se díky tomu může zúčastnit Závodu míru kadetů v Jevíčku. Výborně jezdí také Antonín Žufánek, který byl třetí na závodech Kriterijní lize v Soběslavi a Pardubicích.

Tomáš Raška a Vojtěch Tomeček jsou v týmu krátce, ale udělali obrovský pokrok, zlepšují ze dne na den. „Když si vzpomenu, jak kluci jezdili před rokem, a jak šlapou nyní, je to paráda. Je tam velký pokrok a cením si hlavně jejich přístupu,“ dodal šéf olomoucké mládežnické stáje.

Aktuální suverénkou sezóny je v kadetkách Kaňkovského neteř Nela, která zatím vyhrála, co mohla. ČP v Jevíčku, Kriterijní ligu v Soběslavi, závod v Chrudimi či kritérium v Pardubicích. Dobře se vede i Adéle Pittnerové, proto kadetky také vedou celkové pořadí družstev. „Daří se nám celkově zatím nad očekávání, věřím, že v sezóně takto pojedeme dál,“ přeje si Jiří Kaňkovský.

Olomouc opět ve filmu. Krobotova Velká premiéra zamíří do kin v létě

V kulisách olomouckého S klubu, hlavního vlakového nádraží, zoologické zahrady i kostela Panny Marie Sněžné se odehrává další film režiséra Miroslava Krobota. Snímek s názvem Velká premiéra čeká v červenci debut v kinosálech. Na scénáři svého...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Mapei Merida Kaňkovský

Štítky Cyklistika, sport, mládež, Mapei Merida Kaňkovský, Olomouc, Český pohár, cyklista, Tomáš Přidal, Jevíčko, Chorvatsko, Pardubice, Mallorca, Bohuňovice, Vojtěch Tomeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadějná mládež olomoucké stáje Mapei Merida Kaňkovský září v úvodu cyklistické sezony  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.