Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Olomouc opět ve filmu. Krobotova Velká premiéra zamíří do kin v létě

V kulisách olomouckého S klubu, hlavního vlakového nádraží, zoologické zahrady i kostela Panny Marie Sněžné se odehrává další film režiséra Miroslava Krobota. Snímek s názvem Velká premiéra čeká v červenci debut v kinosálech. Na scénáři svého třetího celovečerního filmu spolupracoval Krobot opět se svým osvědčeným kolegou, olomouckým psychologem a autorem Lubomírem Smékalem.

V hlavních rolích snímku, který se natáčel v Olomouci loni v létě pod pracovním názvem Šnajdr, se představí Pavel Šimčík a Iva Janžurová. „Diváci se dále mohou těšit na Kláru Melíškovou, Ivu Pazderkovou, Jenovéfu Bokovou, Jakuba Žáčka i Miroslava Krobota,“ přiblížila za produkci filmu Silvia Marková s tím, že v kinech bude Velká premiéra k vidění od 21. července.

„Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, životní filozofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci,“ vysvětluje režisér a scenárista Miroslav Krobot. Velká premiéra je po snímcích Díra u Hanušovic a Kvarteto třetím celovečerním filmem, jenž rodák ze Šumperska režíroval.

Hlavní postavou Velké premiéry je pražský herec Pavel Šnajdr ztvárněný Pavlem Šimčíkem, který miluje improvizaci a stand-up. Hrdinu filmu baví uvádět lidi do rozpaků, testovat je a vytvářet trapné situace.

Když dostává nabídku zrežírovat své vlastní představení v olomouckém kulturáku, balí tašku, odjíždí z Prahy a nechává za sebou krachující manželství. V Olomouci jej čeká milovaná babička v podání Ivy Janžurové. I ona je herečka a a má v jeho představení vystupovat.

S Mirkem Krobotem se docela doplňujeme, říká o společném psaní scénářů olomoucký psycholog Smékal

S režisérem Miroslavem Krobotem napsal scénáře ke třem filmům. Natáčení toho posledního s názvem Šnajdr skončilo před pár dny v Olomouci. Olomoucký psycholog Lubomír Smékal prozradil, že se svým spolužákem Krobotem psali dramata a scénáře již na...

„Do Pavlova života vstupuje řada nových lidí, hlavně babiččina sympatická pomocnice Mikina, která jako jedna z mála dokáže přistoupit na hry, jimiž se babička a Pavel baví. Pavla angažoval ředitel kulturního domu Grunt, kterého ztvárnil Miroslav Krobot,“ podotkla Silvie Marková.

Zkoušky na  Šnajdrovo představení se rozeběhnou a premiéra se nezadržitelně blíží. Jenže situace se zkomplikuje… „Líbí se mi, že Pavel neztrácí naději. Rád bych byl v některých situacích jako  on a měl jeho odvahu i drzost v určité chvíli odložit své ambice,” dodává k hlavní postavě Pavla Šnajdra jeho představitel Pavel Šimčík. 

Před kamerou se nestydím tak jako na jevišti, říká jubilant Miroslav Krobot

Sedmdesáté narozeniny slaví 12. listopadu herec a režisér Miroslav Krobot. Rodák ze Šumperska dlouhodobě patří mezi význačné osobnosti divadelních scén, později se jeho kariéra rozvinula před i za filmovou kamerou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Evolution films - Dušan Tománek

Štítky Kultura, film, Šnajdr, Velká premiéra, Miroslav Krobot, Olomouc, premiéra, Pavel Šnajdr, kino, představení, Lubomír Smékal, Iva Janžurová, Pavel Šimčík, Klára Melíšková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc opět ve filmu. Krobotova Velká premiéra zamíří do kin v létě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.