Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Olomoucká judistka Korčáková vybojovala evropský bronz. Neuvěřitelný výsledek, radovala se

Velký příslib pro české judo naznačila na Mistrovství Evropy Markéta Korčáková z Judo Klubu Olomouc. Talentovaná sportovkyně na evropském dorosteneckém šampionátu vybojovala bronzovou medaili. Na výrazný úspěch pak bude chtít navázat také na mistrovství světa, které ji čeká v srpnu.

Šestnáctiletá judistka z olomouckého klubu Markéta Korčáková vybojovala na Mistrovství Evropy dorostu cennou bronzovou medaili. „Po úspěších na evropských pohárech doma i v zahraničí tak završila svou světovou tour a otevírá si bránu profesionálního sportu,“ říká jeden z trenérů olomouckého oddílu Adam Suchánek.

Prestižní soutěž hostilo chorvatské město Poreč, kam dorazilo na 420 nadějných sportovců ze 40 zemí. Jednou z nich byla i zlínská judistka trénující ve Sportovním centru mládeže Judo Klubu Olomouc Markéta Korčáková.

Olomoucké akvabely zářily u Jadranu. V Chorvatsku zvládly i zlatý hattrick

V nabité mezinárodní konkurenci pohárového závodu Primorje Synchro Cup zazářily akvabely z SK UP Olomouc. Z chorvatské Rijeky si po kompletním zhodnocení výkonů a výsledků v jednotlivých kategoriích odvezly i ocenění celkového vítěze tohoto...

Ta se ve druhé nejnižší váze do 44 kilogramů s přehledem probojovala přes úvodní zápasy se soupeřkami z Maďarska a Španělska až do semifinále. „Zde se utkala s nizozemskou reprezentantkou Verou Wandel, které, bohužel, po třech minutách zápasu podlehla na ippon, čímž jí připadl boj o třetí místo,“ popisuje Suchánek.

Vyrovnaný zápas se závodnicí z Turecka Zeynep Betul Sarikaya dospěl až do prodloužení. „V sedmé minutě duelu se obě rivalky dostaly do boje na zemi, kde naše závodnice nasadila ukázkové škrcení, a donutila tak Sarikayu zápas vzdát. Tímto počinem si vysloužila cenný výstup na stupně vítězů a do Česka se vracela s bronzovou medailí,“ potěšilo Adama Suchánka.

MČR v Olomouci? To jsem prostě musel přijet, říká olympionik z Hané David Klammert

Risk se vyplatil a zlato zůstalo doma. Olympionik David Klammert byl jednou z hlavních hvězd olomouckého Mistrovství České republiky v judu. Sedmadvacetiletý rodák z Kroměříže a člen Judo Klubu Olomouc neměl před šampionátem v hanácké metropoli...

Markéta Korčáková, jejíž domovským klubem je Judo SKP Zlín, se celoročně připravuje ve sportovním centru mládeže Judo Klub Olomouc a navazuje na úspěchy předchozí generace Davida Klammerta, Renaty Zachové nebo Tomáše Rašky. „Na odpočinek nemyslí a další kroky bude věnovat tréninku a přípravě letošní mistrovství světa,“ podotkl Suchánek.

,,Je to pro mě neuvěřitelné, pořád si ještě neuvědomuji, jak moc velký výsledek to je. Moje další příprava teď bude směřovat na srpnové mistrovství světa v Sarajevu, kde se budu snažit prosadit,“ říká odhodlaně čerstvá medailistka.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Carlos Ferreira, Gabi Juan, Judo Klub Olomouc

Štítky Sport, judo, mistrovství Evropy, Markéta Korčáková, Olomouc, Judo Klub Olomouc, bronzová medaile, judista, mistrovství světa, Španělsko, Maďarsko, Poreč, Renata Zachová, Tomáš Raška, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká judistka Korčáková vybojovala evropský bronz. Neuvěřitelný výsledek, radovala se  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.