Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Olomouc uvidí řežbu v kleci. Galavečer MMA nabídne deset zápasů

V kongresovém sále hotelu Clarion vyroste i letos oktagon pro bojovníky, kteří holdují smíšeným bojovým uměním. Při nedělním galavečeru GCF 66 – Cage Fight Olomouc utvoří bouřlivou kulisu tisícovka diváků, která se může těšit na souboje nejen v disciplíně MMA, ale také na bitvy kickboxerů a boxerů.

Nedělní večer věnovaný bojovým sportům nabídne v olomouckém hotelu nedaleko vlakového nádraží hned desítku zápasů tří kategorií – sedm soubojů MMA, dvě střetnutí kickboxerů podle pravidel K-1 a také jeden boxerský duel.

„Největším tahákem je určitě hlavní zápas, ve kterém nastoupí v K-1 olomoucká legenda Pavel Hennrich proti Petrovi Dvořáčkovi, což je reprezentant České republiky. Bude to střet dvou generací - dravého mladí a velkých zkušeností. Bude to pecka,“ okomentoval organizátor akce Michal Prstek vrchol galavečera.

Další atraktivní zápasy by měl podle pořadatele nabídnout například Jakub Šmolc z domácího Smash Gymu, dále Erik Šenkeřík či Nicolas Agyeman. „Zpět na popularitě získává i box. Krásný zápas by mělo přinést střetnutí trenéra olomouckého Spider Clubu Petra Řezníčka s prostějovským Pavlem Zajícem,“ dodává olomoucký trenér bojových sportů Michal Prstek.

Říjen, měsíc oprav přejezdů. Provoz v Olomouci přibrzdí několik uzavírek

V závěru prvního říjnového týdne se naplno rozběhla pětitýdenní rekonstrukce přejezdu na frekventovaném tahu z Olomouce na Šternberk. Další stavební práce jsou v plánu také na křížení silnice se železniční tratí v Hejčíně v křižovatce U Anči a...

 

Ten pozoruje stejně jako jeho kolegové výrazný nárůst zájmu zejména o souboje v kleci, které kombinují rozsáhlou paletu různých technik a pozic. „MMA nyní válcuje všechny ostatní bojové sporty. Je to znát i díky UFC a Oktagonu a celkové medializaci, kterou teď tento sport má. Za to jsme samozřejmě vděční. Každý nyní zná Jirku Procházku z UFC nebo Karlose Vémolu. Díky tomu jsou podmínky příznivější a zajímavější,“ těší Prstka.

Na olomoucký galavečer bylo k dispozici celkem tisíc vstupenek, podle organizátora zbývá posledních padesát míst. Při plné kapacitě mohou ale zájemci sledovat tvrdé souboje také na televizních obrazovkách.  „Diváci se mají opravdu na co těšit, program je nabitý. Začátek je 17:30, o půlhodiny dřív, než bylo avizováno a to kvůli přímému přenosu na stanici Nova Sport 2,“ uzavřel Michal Prstek.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Michal Prstek

Štítky Sport, MMA, kickbox, galavečer, oktagon, GCF, bojové sporty, Tip na víkend, Olomouc, úpolový sport, Česko, klec, Jiří Denisa Procházka, Petr Řezníček, Karlos Vémola, Pavel Zajíc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Olomouc uvidí řežbu v kleci. Galavečer MMA nabídne deset zápasů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.