Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Basketbalisté Olomoucka nechytili začátek sezony. Po slabém startu končí trenér Čurovič

S jasnými ambicemi na postup do play-off vstoupili do nové sezony basketbalisté BK Redstone Olomoucko, úvodní výsledky tomu ale neodpovídaly, což stálo místo kouče Miljana Čuroviče. Srbský trenér u týmu skončil po prvních třech kolech nejvyšší tuzemské basketbalové soutěže. Vedení hanáckého celku nyní hledá náhradu.

Basketbalisté Olomoucka vstupují do nové sezony po americké rošádě. Letos budou hrát i v Evropě

Se šesti novými posilami a cílem přímého postupu do play-off vstupuje do další sezony nejvyšší tuzemské basketbalové ligy tým BK Redstone Olomoucko. Premiérově bude klub z Hané bojovat také v evropské soutěži Alpe Adria Cup.

 

Proti silnému Kolínu prohrálo Olomoucko v úvodním střetnutí sezony pouze o dva body, následující dvě utkání už přinesly o poznání horší scénář. Na půdě nováčka ligy Slavie Praha padlo Olomoucko 62:81. Další zápas s Královskými sokoly z Hradce Králové znamenal ještě výraznější prohru s velkou porcí inkasovaných košů – 95:109.

Management klubu reagoval bleskově, dva dny po utkání už oznámil změnu na trenérském postu. „Před startem sezony nás pochopitelně nenapadlo, že něco takového budeme muset řešit po třetím kole. Ale nechceme opakovat situaci z minulého ročníku, kdy nám sezona utekla už v první polovině základní části. S novým impulsem pro celý tým jsme nechtěli čekat, protože za pár týdnů by mohlo být pozdě,“ potvrdil odvolání Čuroviče generální manažer BK REDSTONE Olomoucko Libor Špunda.

Kdo nový impuls a herní i výsledkové zlepšení hanáckému týmu poskytne, zatím není podle zástupců klubu jasné. V hledáčku je několik jmen. Mezi adepty jsou domácí i zahraniční trenéři. „Pochopitelně chceme mít klíčový post obsazený co nejdříve, uvidíme, jak rychlá jednání budou. V nejbližší době tým povede prezident a sportovní manažer Michal Pekárek,“ přiblížil Špunda.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Štítky Sport, basketbal, trenér, Miljan Čurovič, BK Redstone Olomoucko, Kooperativa NBL, Olomouc, basketbalista, Praha, Kolín, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Olomoucka nechytili začátek sezony. Po slabém startu končí trenér Čurovič  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.