Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Napínavé souboje na naleštěných drahách: Olomouc hostí evropský šampionát bowlingových mistrů

Dráhy bowlingového centra v olomoucké obchodní galerii Šantovka v závěru října nabídnou dramatickou sportovní podívanou, stanou se dějištěm Mistrovství Evropy mistrů – mužů a žen v individuálních kategorií. Finálové bitvy jsou na programu v neděli, s výraznými ambicemi na úspěch vstupuje do turnaje také český reprezentant Lukáš Jelínek.

Po pečlivé přípravě a precizní kontrole dokonalé rovnosti osmnácti drah Bowland bowling centra se v úterý rozběhly oficiální tréninky akce European Championship of Champions (ECC), tedy turnaje, na kterém proti sobě nastoupí vítězové národních šampionátů jednotlivých evropských zemí. Na Hanou zamířilo 35 hráčů a 33 hráček, mezi nimi například účastnice ženské profi ligy USA Daria Pajak z Polska nebo Lukáš Jelínek, aktuální mistr ČR a mistr světa kadetů družstev. Soutěžní část klání začíná od středečních 10 hodin.

Punče, zářící strom i děsivý pochod krampus čertů: vánoční trhy v Olomouci se blíží

S tradičními prvky i s novinkami se ve druhé polovině listopadu rozběhnou oblíbené vánoční trhy v Olomouci. Pořadatelé doufají v bezproblémový průběh, poslední dva ročníky totiž výrazně ovlivnila covidová situace. Tentokrát by nemělo chybět...

 

„Evropský šampionát se koná v České republice teprve podruhé, před šesti lety jej hostilo také naše město. Je to pro nás velká čest a pro město příležitost, jak se zviditelnit v Evropě a zapsat se natrvalo do světové bowlingové turnajové mapy,“ říká Jan Spáčil z pořádajícího spolku BC Bowland Olomouc, který stál za organizací prvního ME. Na turnaj musí organizátoři připravit také stovky nových kuželek. Ty za sebou totiž nesmí mít více než 300 her. Před akcí tak prošlo výměnou všech 360 cílů, na které budou bowlingovými koulemi elitní hráči a hráčky mířit.

Loni se šampionát konal na Krétě, příští rok ho Evropská bowlingová federace plánuje u sousedů v Německu. Do akce vstupují s nadějemi na úspěch také čeští sportovci a pořadatelé. Český bowling má v Evropě i ve světě dobrý zvuk. Mužská reprezentace získala na loňském mistrovství světa bronzovou medaili a kadeti slavili vítězství v týmové soutěži. Na evropských šampionátech se objevují na stupních vítězů i olomoučtí bowleři – David Vítek, Marek Talpa nebo Jan Spáčil. Na turnaji mistrů ECC bude národní barvy hájit Lukáš Jelínek a mezi ženami Petra Otec Hanzlovská. Před šesti lety slavil na prestižním klání v Olomouci zlatou medaili domácí reprezentant Jaroslav Lorenc z Mostu.

„Chceme připomenout, že tento týden si veřejnost nemůže v našem centru pronajmout bowlingové dráhy. Budeme ale moc rádi, když přijdete špičkám evropského bowlingu zafandit,“ informovali zástupci Bowlandu. Až do soboty je hrací doba turnaje od 10 do 19 hodin, finále pak začíná v neděli půl hodiny před polednem. Dění v osmnácti drahách olomouckého sportoviště bude k dispozici také prostřednictvím online videopřenosu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bowland bowling center

Štítky Sport, bowling, mistrovství Evropy, Olomouc, Galerie Šantovka, bowland, Evropa, Šantovka, Česko, Jan Spáčil, USA, Daria Pajak, Polsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napínavé souboje na naleštěných drahách: Olomouc hostí evropský šampionát bowlingových mistrů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.