Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zpět na závodní pódia. Olomoucký kulturista Šerý finišuje přípravu na jarní sezonu

Do finální fáze přípravy na novou sezonu se naplno vrhl olomoucký kulturista Patrik Šerý, který se pokusí navázat na předchozí úspěšný ročník. V něm ho ale výrazně potrápily zdravotní komplikace, při kterých mu vypověděly službu dolní končetiny. Po komplexní léčbě se nyní veteránský závodník chystá na další rozšíření sbírky zážitků a zkušeností z kulturistických pódií.

V loňském roce se podařilo Patriku Šerému z Olomouce vybojovat osmnáct finálových účastí na závodech v České republice i v zahraničí. Mezi vrcholy sezony patřil úspěch na mistrovství světa ve Španělsku, kde získal ve své kategorii bronzovou medaili. Od druhé poloviny dubna by měl pro sportovce z Hané začít další soutěžní ročník. Klíčová je ale otázka zdravotního stavu. „Po poslední kontrole u lékaře Jiřího Lošťáka, který mě permanentně hlídá, došlo za poslední dva měsíce ke zlepšení šlach a úponů o sedmdesát. Tréninky probíhají s trenérem Brunem Walterem a v současnosti cvičíme nohy s váhou kolem 150 kilogramů,“ říká olomoucký závodník a dodává: „Samozřejmě nejsme na váze jako před zraněním, ale i přesto jsem rád, že je zdraví zatím pod dohledem odborníků v pořádku. Vždyť jsou to pouhé tři měsíce, když jsem přestal úplně chodit a o cvičení nohou nemohla být vůbec řeč,“ připomíná těžké momenty roku 2022 Patrik Šerý.

(NE)OBYČEJNÍ: Sezona bolesti a úspěchů. Když zavlaje česká vlajka, je to pecka, libuje si kulturista Patrik Šerý

Zdravotní komplikace i radost ze skvělých výsledků prožil v roce 2022 olomoucký kulturista Patrik Šerý. Ostřílený závodník díky své zarputilosti překonal bolest spojenou s dlouhodobým přetížením kolenních vazů a v závěru sezony slavil úspěch na...

Letošní sezonu by chtěl zahájit na jednom z dubnových závodů v tuzemsku a poté zamířit opět i do zahraničí. „Ve hře je několik variant, vše rozhodne až konečná fáze přípravy,“ podotkl Šerý s tím, že jeho hmotnost v přípravě se pohybuje okolo 98 kilogramů. Do náročného programu soutěžní přípravy spojené s tvrdým tréninkem a přísnou dietou se kromě pracovních aktivit snaží zapojit i vystoupení na různých sportovních akcích. „Snažím se zapůsobit dokonce i na ty nejmenší, aby rádi cvičili a našli cestu k jakémukoli sportu. Jde mi o to motivovat děti a mladé lidi, aby si zdravým pohybem udrželi co nejdéle vitalitu a sportem posílili svoji imunitu. Není třeba vše dělat vrcholově,“ míní ostřílený reprezentant.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Patrika Šerého

Štítky Sport, kulturistika, sportovec, kulturista, Patrik Šerý, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpět na závodní pódia. Olomoucký kulturista Šerý finišuje přípravu na jarní sezonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.