Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Z Hodolan do světa hvězd. MMA zápasník Karlos Vémola přiblíží svůj příběh v celovečerním filmu

Extravagantní, kontroverzní, ale zejména úspěšný ve svém oboru. Neobvyklý životní příběh olomouckého rodáka a známého MMA bojovoníka Karlose Vémoly přiblíží nový film, který má v lednu 2024 zamířit do kin. Snímek vznikal více než deset let.

Podle dvojice režisérů Michaal Samira a Šimona Šafránka má celovečerní film ambici odhalit, jaký je Karlos Vémola mimo světla reflektorů. Chtějí podat filmový obraz osobnosti, která změnila popkulturní život v Česku. 

Atraktivní části filmu by měly tvořit záběry z Karlosovy minulosti staré přes deset let, které dosud nikdo neviděl. „Známe se dlouho, intuitivně jsem točil Karlose už před mnoha lety v Londýně. Máme proto natočeného Karlose ne jako celebritu, ale jako opravdového kluka z Olomouce, co se protlouká životem,“ řekl režisér Michal Samir.

S bojovníkem se zná téměř 15 let, což tvůrcům nabízí Vémolovu otevřenost a upřímnost. Lukáš Vedral z distribuční společnosti Bontonfilm doplnil, že hlavní protagonista poskytl pro film také archiv osobních fotografií.

Olomouc poskytuje strašně moc, říká podnikatel, záchranář a kickboxerská legenda Pavel Hennrich

Trochu zklamaný, ale zároveň vděčný za roky zážitků a zkušeností si vzal ostřílený kickboxer Pavel Hennrich z olomouckého klubu Smash Gym mikrofon a po zápase oznámil konec sportovní kariéry. Na galavečeru v Olomouci ho jen chvilku předtím...

Smíšené zápasy MMA se pohybují na pomezí sportu, zábavy a bulváru, Zápasník přezdívaný Terminátor je podle filmařů tím, kdo tento fenomén pomáhal v Česku utvářet.

„Je to film o extrémním člověku v extrémní době,“ uvedl Samir. „Karlosův život je fascinující, extrémní a zcela odlišný od toho, na co jsme sami zvyklí. Náš dokument reflektuje Karla nejen jako bijce a hrdinu davů, ale zároveň jako otce, partnera, něžného milovníka zvířat, a současně jako neústupného, hraničního člověka, který po svém okolí často žádá nemožné – přizpůsobit se jeho životnímu stylu a tempu,“ doplnil.

Vémolův život byl podle tvůrců filmu vždy plný propastných protikladů. Jako malý se pral na ulicích Olomouce, po škole odjel do Londýna, kde se živil jako vyhazovač, proslavil se, šel do vězení, znovu se proslavil, vyprodal O2 arénu a stal se celebritou.

„Film, stejně jako Karlosův život, je nebezpečná jízda, která začíná v olomouckých Hodolanech, pokračuje přes kluby na londýnských periferiích a eskaluje křižovatkou, na které se teď Karlos jako člověk i jako zápasník ve svém věku ocitá,“ nastínil režisér Samir.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto OKTAGON MMA

Štítky Sport, MMA, zápas, zápasník, Karlos Vémola, Olomouc, Praha, film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Z Hodolan do světa hvězd. MMA zápasník Karlos Vémola přiblíží svůj příběh v celovečerním filmu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.