Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

I přes aféry Faltýnek v Olomouckém kraji získal přes pět tisíc preferenčních hlasů

Pravá ruka Andreje Babiše a dvojka na kandidátce hnutí ANO v Olomouckém kraji Jaroslav Faltýnek z Prostějova získal v Olomouckém kraji přes 5 tisíc preferenčních hlasů. Olomoucký kraj kvůli jeho deníčku zadal forenzní audit zakázek u krajské správy silnic.

Šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek se dostal na druhé místo kandidátky hnutí ANO v Olomouckém kraji až později, a odsunul tak na třetí pozici poslance Milana Ferance

Nakonec Faltýnek získal 5182 preferenčních hlasů. Nejvíce preferenčních hlasů 8466 měl lídr kandidátky Ladislav Okleštěk, druhé místo s 6497 preferenčními hlasy obsadil lékař Milan Brázdil, který kandidoval ze šestého místa.

Faltýnek výsledky voleb zatím nekomentoval, nezvedá telefon a na zaslané dotazy nereagoval.   

"Pan Faltýnek dostal více než pět procent preferenčních hlasů, což splnilo naše očekávání. Říkal jsem, že pan Faltýnek bude přínosem pro kandidátku, a to se potvrdilo," reagoval na výsledky lídr ANO Okleštěk.

Kvůli Faltýnkovi kraj zadal forenzní audit

Faltýnkova kandidatura na předních pozicích ANO v Olomouckém kraji vzbudila kvůli jeho pověsti diskuse. Faltýnek je pravou rukou Andreje Babiše, kterému pomáhal zakládat hnutí ANO, a má obrovský vliv. 

Například server Seznam Zprávy přišel s podezřením, že se Faltýnek snažil ovládnout dopravní zakázky v Olomouckém kraji, kde v předchozích období vládlo vítězné ANO s ODS a ČSSD. Ve Faltýnkově diáři je podle serveru popsán klíč, podle něhož se mají veřejné zakázky v regionální dopravě přidělovat. 

Olomoucký kraj proto letos na jaře zadal forenzní audit zakázek u krajské správy silnic.

"Audit, který se týká témat zveřejněných takzvaných Faltýnkových zápisků, jsme vysoutěžili a nyní probíhá. Padlo tam také trestní oznámení. Osobu pana Faltýnka řešit nechceme," řekl hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Olomoucký kraj zadá kvůli informacím z diáře šéfa poslanců vládního hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, které se týkají i zadávání veřejných zakázek v dopravě v tomto regionu, externí forenzní audit u krajské správy silnic. Novinářům to dnes řekl hejtman...

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hnutí ANO

Štítky Faltýnek, volby, ANO, Olomouc, Prostějov, Jaroslav Faltýnek, Olomoucký kraj, preferenční hlasování, ANO 2011, Andrej Babiš, Ladislav Okleštěk, Milan Feranec, Milan Brázdil, Josef Suchánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes aféry Faltýnek v Olomouckém kraji získal přes pět tisíc preferenčních hlasů  |  Volby  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.