Pátek, 14. června 2024, 12:09
Čeští vědci se zaměřili na využití hmyzího prášku v masných výrobcích. Malé larvy podle nich obsahují vysoké množství proteinů i zdravých tuků, v porovnání s ostatními hospodářskými zvířaty se zdá být chov hmyzu také ekologičtější. První výsledky...
Sobota, 27. ledna 2024, 11:46
Přeplavu kanál La Manche. Tak zní letošní cíl dvacetileté dálkové a také otužilecké plavkyně Andrei Klementové, která je v posledních letech výraznou sportovní osobností. Čí to byl vlastně nápad? Jak bude probíhat příprava na tuto náročnou...
Čtvrtek, 11. května 2017, 09:00
Foie gras s jablky a cibulkou, pravá italská pizza, hovězí i lososový burger, barbecue z jeleního masa, grilovaný filet z plachetníka, dančí ragú, sicilská caponata, taštičky dim sum, brazilské pao, ale taky raw vanilkový jogurt, rajčatová polévka s...
Čtvrtek, 19. ledna 2017, 07:42
Čas neúprosně letí a je tu opět středa. To znamená jediné, čas na další novinky ze světa vědy. Podíváme se na to, jakým způsobem vědci dokážou ovlivnit chování myší a na blížící se konec dvou hvězd.
Pondělí, 11. května 2015, 13:21
Gran Moravia, loštický tvarůžek, brie i panna cotta, vyzrálé hovězí z Uruguaye i z Opavska, mečoun i tovačovský kapr, žampion i bílý lanýž, husí játra z Maďarska i paštika z moravského králíka, zmrzlina z české slaniny i z jihoamerických papriček...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.