Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obrovská vlna solidarity zachránila útulek Javornické čumáčky, který byl na mizině. Stačily čtyři dny

Obrovská vlna solidarity zachránila útulek pro opuštěné psy Javornické čumáčky na Jesenicku od krachu. Ještě před čtyřmi dny byl spolek téměř na mizině, bez zásob granulí a s dvě stě korunami na účtu. Díky dárcům má dnes útulek krmivo i dostatek peněz.

HLEDÁME PÁNÍČKA: Béďa, Luna a Maxula z Javorníku neměli moc hezký život. Hledají aktivní chovatele

Ve spolupráci s útulky v Olomouckém kraji pravidelně hledáme zájemce o adopce zvířat, která přišla o své páníčky. Dnes jde o Béďu, Lunu a Maxulu z útulku Javornické čumáčky na severu Olomouckého kraje. Pejsci neměli moc pěkný život, hledají...

"K dnešnímu dni je náš spolek na mizině, na účtu máme posledních dvě stě korun, není za co koupit krmení, platit faktury na veterině a ani jak na veterinu dojet. Na poště nám visí granule pro kočky, které nemám čím zaplatit. Náš spolek byl vždy chudý a vždy jsme bojovali s financemi. Prosím, můžete pomoci našim svěřencům," prosila před čtyřmi dny na sociálních sítích Jarmila Boginská z útulku Javornické čumáčky.

Popisovala, že pro psy má posledních pár pytlů kvalitních granulí z vánoční sbírky, kočky již kvalitní krmivo neviděly několik dní. Zveřejnila zároveň výpisy z transparentního účtu, kde zbývalo něco před dvě stě korun.

Během následujících hodin a dní se vzedmula obrovská vlna pomoci. Lidé začali vozit a posílat krmivo a na účtu se objevovaly finanční dary, což útulek zachránilo.

"Dobrý den, paní Boginská, objednala jsem na vaše jméno na poštu v Uhelné granule pro kočky, zaplaceno, jen prosím vyzvednout. Děkuji," avizovala například Anna Vencálková z Domašova na Jesenicku. 

Provozovatelku útulku tak velká pomoc překvapila. "Dokonce mi přistálo na účtu bezmála sto tisíc korun. Dárci přispívají, průběžně nám každý den chodí nějaké krmivo, které lidé objednávají. Strašně nás to překvapilo, tak velkou pomoc jsme rozhodně nečekali. Je to krásné a moc děkujeme," raduje se dnes Boginská.

Útulek Javornické čumáčky funguje na Jesenicku od konce roku 2018. Každoročně se stará zhruba o sedmdesátku psů většinou z Jesenicka.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Javornické čumáčky

Štítky útulek, finance, nedostatek, krach, solidarita, pomoc, Javornické čumáčky, Jeseník, pes, kočka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovská vlna solidarity zachránila útulek Javornické čumáčky, který byl na mizině. Stačily čtyři dny  |  Jeseníky  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.