Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přes účty muže z Jesenicka podvodníci vyprali téměř milion korun. Dostal za to jen pár tisícovek

Kriminalisté odhalili dvaatřicetiletého muže z Jesenicka, přes jehož účty podvodníci prali peníze. Celková částka dosáhla téměř milionu korun, muž za to dostal odměnu pár tisícovek. Nyní mu hrozí vězení.

Jeseničtí kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Jesenicka z přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti.

"Dosud neznámému pachateli měl umožnit zastřít původ finančních prostředků, které měly být získány podvodným jednáním. Muž si v průběhu roku 2022 založil na svoji osobu několik bankovních účtů, přičemž veškeré přístupové údaje k těmto účtům předával osobě, se kterou si dopisoval prostřednictvím aplikace, a o tyto účty ani příchozí platby se už více nezajímal. Dosud neznámý pachatel účty využíval pro svoji kriminální činnost, jelikož si na účty nechával posílat peníze od osob, které podvedl," popsala mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Kriminalisté zjistili, že peníze podvodník přeposílal na další mnohdy nedohledatelné účty. Celková suma byla téměř milion korun. Muž z Jesenicka za to dostal odměnu, ale pouze pár tisícovek. Nyní mu hrozí až jeden rok vězení.

"Apelujeme na všechny občany, aby nikomu nesdělovali přihlašovací údaje k bankovním účtům. Za touto žádostí se vždy skrývá něco nekalého. Bankovní účty jsou evidované na jméno a v případě, že je váš účet zneužit k trestné činnosti, hrozí i vám trestní stíhání, jelikož trestní zákoník pamatuje i na nedbalostí trestné činy," varuje mluvčí policie.

Vymyšlená dívka, erotické fotky, falešný policista. Gang vydíral seniora ze Šumperska, přišel o statisíce

Ve vazbě skončil pětičlenný gang vyděračů z Ostravy, který staršího muže ze Šumperska připravila o statisíce korun. Tři muži a dvě ženy seniora zmanipulovali poté, co mu vymyšlená přítelkyně poslala erotické fotky. Všichni vyděrači skončili ve...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky legalizace, peníze, účty, trestná činnost, muž, obvinění, okres Jeseník, bankovní účet, trestní stíhání, kriminalita, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

sice jenom pár tisicovek, ale ty na chodniku Nenadeš.

Sobota, 23. března 2024, 12:17Odpovědět

Přes účty muže z Jesenicka podvodníci vyprali téměř milion korun. Dostal za to jen pár tisícovek  |  Jeseníky  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.