Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Olomouc spouští registraci k první elektronické aukci nájemního bydlení. Jde o byt na Žižkově náměstí

Olomoucká radnice spouští první elektronickou aukci o pronájem městského bytu. Registraci zájemců zahájí v pondělí, k mání je byt na Žižkově náměstí. Elektronická aukce proběhne na konci května, pravidla pronájmu městských bytů schválila na začátku dubna městská rada.

Elektronická aukce začne 27. května v 10:00.  O pronájem městského bytu ve třetím podlaží domu na Žižkově náměstí 3 může požádat kdokoliv starší 18 let. Kromě registrace musí zájemce stihnout do 21. května vyplnit přihlášku, doložit potřebné doklady a složit jistinu.

"Je to jednoduché, je to transparentní a je to pro každého, kdo splní nastavené podmínky," uvedla náměstkyně primátora Olomouce Kateřina Dobrozemská (ProOlomouc). Zájemci o pronájem městského bytu nesmí mít žádné exekuce či dluhy vůči městu a jeho organizacím, jako je například Správa nemovitostí Olomouc či Dopravní podnik města Olomouce. "A také žádné problémy s nájmem městského bytu v minulosti," podotkla Dobrozemská.

Seznam dalších volných městských bytů vhodných pro aukci nájmu město zveřejní na svých webových stránkách i na webu Správy nemovitostí, která spravuje zhruba 1500 městských bytů.

Rozkopat a znovu. Olomoucký kraj chce reklamovat opravy silnic, které ošidila zločinecká skupina

Olomoucký kraj zveřejnil výsledky analýz stavu silnic, jejichž opravy byly podle kriminalistů předmětem nezákonné činnosti organizované skupiny politiků, úředníků a pracovníků stavebních firem. Ze šesti posuzovaných staveb byla v pořádku jediná....

Podmínkou je, že účastník elektronické aukce musí dražit nájem bytu sám pro sebe a v bytě pak musí bydlet. Zájemce doloží informace vyžadované pravidly, složí jistinu do aukce nájmu vybraného bytu a poté dostane přístupová práva do dražební aplikace. Vyvolávací výše nájemného bude 150 korun za metr čtvereční na měsíc, což je zhruba o stokorunu méně, než jsou komerční pronájmy.

Výběrové řízení na nájem konkrétního bytu nebo bytů vyhlásí městská rada na návrh bytové komise. Organizaci aukce má na starost Správa nemovitostí Olomouc, která poté předloží radním návrh na schválení vítězného účastníka aukce a dvou náhradníků. "Nájemní smlouva by měla být uzavřena s nájemcem na dobu jednoho roku s možností postupného prodlužování až na deset let. Prvních pět let by výše nájemného činila částku vysoutěženou nájemcem a následně by ji město mohlo zvýšit v mezích daných občanským zákoníkem," podotkla Dobrozemská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky dražba, aukce, nájem, byt, pronájem, Olomouc, Žižkovo náměstí, bydlení, Správa nemovitostí Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Základni životni potřeby se staly předmětem VEXLU !!! a navic frašky, kde bere vše ten, co má néévic nahrabáno !!! Dražba jako konečná instance spravedlnostě a určení míry "schopností" !

Sobota, 4. května 2024, 12:29Odpovědět

Olomouc spouští registraci k první elektronické aukci nájemního bydlení. Jde o byt na Žižkově náměstí  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.