Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Kamiony sužují dopravu v Přerově. Policie jich zastaví více než padesát týdně

Přerovskou dopravu sužují kamiony, které mají do města zákaz vjezdu. Policisté se snaží hlídat strategická místa na vjezdech a neukázněným řidičům ukládají tisícové pokuty. Jde o desítky kontrol týdně, situace se přesto nelepší.

Přerov zahlcuje tranzitní doprava kvůli chybějící dálnici D1, sužují ho opravy důležitých komunikací a rovněž kamiony. Těžké nákladní vozy i přes veškeré snahy policistů do Přerova stále vjíždějí a komplikují dopravu. Obyvatelé zuří, protože cesta městem se tak prodlužuje o desítky minut.

"Průjezd Přerovem z celého srdce nesnáším. Jsem nucena jezdit do práce autem a cesta přes město mi trvá průměrně půl hodiny. Kamiony se na kruhový objezd pomalu nevlezou a vše brzdí. K tomu všemu je celý Přerov rozkopaný," rozčiluje se jedna z obyvatelek. 

Zákaz vjezdu do Přerova

Kamiony ovšem do Přerova jezdit nesmí. "Nákladní doprava nad 12 tun má do města zákaz vjezdu, návěsti o zákazu vjezdu jsou vyznačeny již dostatečně před vjezdem do katastru statutárního města,“ potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policisté proto kontrolují vjezdy do města. "Kontroly probíhají zejména v ulici Dvořákova, ulici Tovární, probíhaly i v ulici Velká Dlážka ještě před zahájením výstavby kruhového objezdu, dále v obci Prosenice a na dalších vhodných místech, kde lze nákladní vozidla bezpečně zastavit,“ vysvětlila mluvčí.

Neukázněným řidičům policisté dávají pokuty v hodnotě tisíc korun a výš. "Týdně zkontrolujeme více než padesát řidičů nákladních vozidel, kteří poruší zákaz vjezdu,“ dodala mluvčí.

Policisté rovněž plánují cílené akce, které se zaměří na porušení zákazu vjezdu a nerespektování dopravního značení. "Této problematice se stále intenzivně věnujeme, vyhodnocujeme aktuální stav a operativně reagujeme na situaci v dopravě,“ ujišťuje mluvčí policie Zajícová. 

Senátorka upozorňuje na chybné značení

Senátorka za Přerovsku Jitka Seitlová (KUD-ČSL) vidí jeden z problémů v nesprávném dopravním značení. "Jela jsem autem a všimla jsem si, že na cestě z Lipníka do Přerova je chybné značení. Myslím si, že lepší dopravní značení by mohlo trochu pomoci,“ řekla Seitlová, která je vedoucí komise pro dopravu v Olomouckém kraji. 

Seitlová se je pro zvyšování pokut, budování odstavných parkovišť a měla schůzku také s Ředitelstvím silnic a dálnic. "Snažím se získat co nejvíce informací,“ řekla. 

Přerovské dopravě by měla zásadně ulehčit dostavba dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi. Ředitelství silnic a dálnic ovšem před dvaceti lety naplánovalo trasu přes Dluhonice, odmítlo jiné řešení, a stavbu tak od té doby brzdí protesty ekologických organizací, místních spolků a obyvatel, kteří se nechtějí smířit s tím, že jim budou tisíce aut jezdit pod okny.

Děti Země napadnou stavební povolení na D1. Dluhonickým hrozí, že budou dýchat polétavý prach

Proti rozhodnutí ministerstva dopravy, které před několika dny vydalo stavební povolení na poslední úsek dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi, podá hnutí Děti Země rozklad. Jedním z důvodů je zastaralá rozptylová studie. Existuje proto riziko,...

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kamiony, zákaz, pokuta, policie, D1, Seitlová, Přerov, doprava, Jitka Seitlová, Dálnice D1, dopravní značka, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamiony sužují dopravu v Přerově. Policie jich zastaví více než padesát týdně  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.