Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Inspekce zavřela pivnici v Přerově. Soupis nedostatků měl 17 odrážek

Po kontrole Státní zemědělské a potravinářské inspekce musela zavřít pivnice Moravská orlice nedaleko přerovského autobusového nádraží. V podniku zaznamenali inspektoři plíseň na zdech i stropě, nečistoty, poškození stěn i absenci teplé vody.

Podle webových stránek Potraviny na pranýři, na kterých Státní zemědělská a potravinářská inspekce informuje o uzavřených provozovnách, proběhla kontrola v pivnici Moravská orlice na začátku tohoto týdne, podnik na nároží Jungmannovy a Sušilovy ulice by měl být uzavřený od úterý 16. dubna.

Šestá kompenzace za D1 u obce. Do Dluhonic povede nová stezka pro cyklisty i pěší

Další část z balíku kompenzací za stavbu D1 v blízkosti obydlené oblasti připravuje město Přerov pro svou místní část Dluhonice. Letos by měla začít stavba nové cyklostezky. Kilometrovou trasu budou moct využívat i pěší, povede od areálu chemičky...

Inspektoři ve výčtu zjištěných skutečností upozornili na výrazně zanedbaný úklid, který se projevil v celé řadě další nedostatků. Nečistoty či plíseň zaznamenala kontrola na podlaze, regálech, stropě i na výrobních zařízeních či jiných předmětech. Jako problematické vnímala inspekce také uspořádání prostor pro skladování potravin, které neumožňovalo správnou hygienickou praxi.

Redakce se pokusila kontaktovat provozovatele hostince, vyjádření zatím není k dispozici. Pro znovuotevření provozovny je standardně potřeba opakovaná kontrola ze strany inspekce. „Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve obvyklý postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky Inspekce, kontrola, provozovna, restaurace, hospoda, hostinec, pivnice, Přerov, SZPI, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce zavřela pivnici v Přerově. Soupis nedostatků měl 17 odrážek  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.