Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Zelený prstenec na jihu Prostějova se konečně rýsuje. Radní schválili zadání projektu

Prostějovští radní schválili zadání projektové dokumentace pro první etapu budování takzvaného jižního prstence okolo města. Ten by měl zachytit polétavý prach, který dlouhodobě sužuje zdejší obyvatele. Městu se již podařilo vykoupit první pozemky, na kterých chce vysadit zeleň.

"Pokračujeme v projektu vytvoření zeleného prstence v jižní části města. Nadále jednáme o výkupech dalších pozemků, abychom mohli celý projekt uskutečnit a do budoucna přispět ke zlepšení životního prostředí v Prostějově,“ uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Doplnil i konkrétní lokalitu. "Celkové řešené území je přibližně ohraničeno ze západu ulicí Čechovická, z východu ulicí Brněnská, v šířce pásu ohraničeného ulicí Jaroslava Kaštila -  po ulici Za Určickou. V tomto území je dotčeno cca šedesát pozemků různých vlastníků v katastrálních územích Prostějov, Krasice a Čechovice u Prostějova," vysvětlil náměstek. 

Nejvýhodnější nabídku podala firma z Podivína, kterou rada schválila. Městu se již také podařilo vykoupit první pozemky, na kterých chce zeleň vysadit. "Rozsah poptávané projektové dokumentace zahrnuje jak vegetační úpravy, tak i osazovací plány, terénní modelace a pěší komunikace,“ popsal náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Po budování pásu zeleně na jihu Prostějova dlouhodobě volá i zdejší opozice. Vadí ji, že plán postupuje pomalu a prosazuje daleko rychlejší postup.

V prostějovských Čechůvkách si lidé budou moci zasadit svůj strom

Na okraji Čechůvek v Prostějově si zájemci budou moci zasadit svůj strom. Město poblíž takzvaného cviklu chystá novou výsadbu a lidem nabídlo spolupráci. Pokud si místo zarezervují a strom vysadí, zavážou se zároveň k tomu, že se o něho budou v...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky jižní prstenec, Prostějov, prach, rada, projekt, pozemek, Jiří Pospíšil, ANO 2011, Krasice, Čechovice, Podivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelený prstenec na jihu Prostějova se konečně rýsuje. Radní schválili zadání projektu  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.