Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Prostějově chce v centru města vybudovat chybějící úsek cyklostezky. Propojí dvě páteřní trasy

Radnice v Prostějově chce v centru města vybudovat chybějící úsek cyklostezky, který propojí dvě páteřní trasy mezi výpadovkou na Brno a sídlištěm na západě. Radní schválili peníze na projektovou dokumentaci, která bude řešit také parkovací místa nebo zeleň.

Radní města schválili na projektovou dokumentaci, která bude řešit propojení chybějícího úseku cyklistické stezky mezi ulicí Brněnskou a ulicí Komenského a Palackého, částku 350 tisíc korun. Projekt by měl řešit také uspořádání celého veřejného prostoru, parkovací místa a zeleň.

"Nejvýhodnější nabídku předložila firma, která dokumentaci zpracuje za částku 543 tisíc korun. V rozpočtu města pro rok 2024 je však na realizaci předmětné projektové dokumentace vyčleněna částka 200 tisíc korun. Z tohoto důvodu rada souhlasí s rozpočtovým opatřením na dofinancování projektové dokumentace," vysvětlil náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Chybějící úsek propojí dvě prostějovské páteřní cyklostezky, mezi kterými musí v současné době milovníci kol v centru města v hustém provozu kličkovat mezi automobily. Samotná investice bude několik milionů korun, stavět se začne nejdříve v příštím nebo následujícím roce.

Litovel začne v létě se stavbou smíšené stezky podél průtahu, do úpravy investuje 29 milionů

Letos v červnu či v červenci by se měla rozběhnout stavba smíšené stezky pro chodce a cyklisty podél hlavního silničního tahu v Litovli na Olomoucku. Vedení města schválilo několik let chystaný projekt, který má přinést větší bezpečnost pro...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Prostějov, cyklostezka, stavba, úsek, centrum, město, trasa, projektová dokumentace, radnice, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějově chce v centru města vybudovat chybějící úsek cyklostezky. Propojí dvě páteřní trasy  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.