Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Rekonstrukce stadionu v Prostějově za desítky milionů nevyhovuje fotbalovým předpisům. Vyřešíme to, zní z klubu

Rekonstrukce fotbalového stadionu v Prostějově za desítky milionů, na kterou přispěl kraj i zdejší radnice, má nečekaný problém. Parametry nevyhovují fotbalovým předpisům, za současné situace by se zde nemohla hrát ani druhá liga. Vedení klubu ujišťuje, že do podzimu se problém vyřeší.

Rekonstrukce prostějovského fotbalového stadionu za místním nádražím celkově za 200 milionů korun, kterou dotuje Národní sportovní agentura a v první etapě 20 miliony město Prostějov a milionem Olomoucký kraj, začala loni. Objevil se však nečekaný problém. 

"Některé parametry rekonstrukce nejsou v souladu s předpisy. Je tam toho víc. Loni nám klub poslal žádost a my jsme jim napsali, že to není v pořádku. V únoru to poslali znovu, takže jsme jim znova napsali, že to není v souladu s předpisy. Nakonec nás pozvali na schůzku do Prostějova, kde jsme jim to zopakovali," potvrdil šéf komise pro stadiony FAČR Michal Koťan.

Podle něho klub s komisí moc nekomunikuje. "Nikdo se nám už neozval. My jsme jim chtěli pomoci, oni pravděpodobně nechtějí," stěžuje si Koťan. Fotbalový klub 1. SK Prostějov hraje druhou ligu a po dobu oprav má zázemí na stadionu v olomoucké Holici. Pokud by se projekt rekonstrukce prostějovského sportovního stánku nezměnil, fotbalisté by zde hrát nemohli.   

"Jak jsme to viděl, druhá liga by se tam hrát nemohla," potvrdil šéf komise pro stadiony Koťan. Na problém jako první upozornil web Stadiony.

Primátor Prostějova Jura končí v čele fotbalového klubu. Na podzim bude za ANO kandidovat do Senátu

Primátor Prostějova František Jura končí v čele místního fotbalového klubu. Chce se více věnovat práci na radnici, na podzim bude kromě toho za ANO kandidovat do Senátu. Kvůli spojení funkce primátora s pozicí v čele fotbalu Jura čelil kritice ze...

Primátor Prostějova, donedávna předseda fotbalového klubu a nyní člen představenstva klubu František Jura (ANO) nedostatky v projektu potvrdil. "Jsou to nedostatky, které se normálně a bez zásadních problémů odstraní. Rekonstrukce skončí v termínu tak, abychom tam mohli hrát odpovídající soutěž. Podzim už zahájíme normálně v Prostějově," prohlásil Jura.

Komise pro stadiony rekonstrukci prostějovského stánku podle něho nepochopitelně zařadila jako stavbu stadionu nového, což podléhá přísnějším předpisům UEFA. Rekonstrukce zahrnuje umělé osvětlení, vyhřívání trávníku, navýšení kapacity a vylepšení zázemí pro diváky a klub ji zahájil právě kvůli tomu, aby stadion vyhovoval předpisům. 

Nedostatky se podle Jury týkají například samostatného koridoru pro novináře a VIP hosty a prostoru pro novináře. "A pak jsou tam nějaké technické a stavební věci, které jsme už dávno vyřešili. Předpisy na to, abychom mohli hrát druhou ligu a možná i první ligu, splníme," věří Jura.

Vedení klubu však v současné době neřeší pouze problémy okolo rekonstrukce stadionu. Prostějovu se nedaří ani sportovně, fotbalisté jsou na pokraji sestupu do nižší soutěže. Definitivně se rozhodne tuto sobotu.

Prostějov podpoří rozsáhlou přestavbu fotbalového stadionu dvaceti miliony, z opozice zní kritika

V Prostějově by se měla rozběhnout dlouho plánovaná rekonstrukce fotbalového stadionu Za Místním nádražím, město pro klub uvolní ze svého rozpočtu 20 milionů korun. Předsedou žadatele o dotaci, tedy druholigového celku 1. SK Prostějov je...

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 1. SK Prostějov

Štítky stadion, problém, oprava, dotace, 1. SK Prostějov, rekonstrukce, fotbal, František Jura, Národní sportovní agentura, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce stadionu v Prostějově za desítky milionů nevyhovuje fotbalovým předpisům. Vyřešíme to, zní z klubu  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.