Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Procházka okolo Šumperka nabídne Čarovný les nebo krásné vyhlídky po okolí

Dnes nás čeká výlet do Šumperka a zhruba dvanáct kilometrů dlouhá procházka plná zajímavých míst a výhledů, například ze skály Kokeš nebo z Voštinovy skály. Trasa je místy náročnější, pro rodiny s kočárkem tentokrát vhodná není.

Další tipy na výlety od Jakuba Holuba jsou také na instagramu.

Auto zaparkujeme v ulici Reissova u pomníku Sanatorky v Šumperku. Poté se vydáme už pěšky po žluté až k rozcestníku Tulinka. Na tomto úseku budeme procházet Čarovným lesem, což je několik dřevěných, pohádkových soch.

Od rozcestníku pokračujeme stále po žluté značce, nejdříve dorazíme ke skále Kokeš s moc hezkým výhledem do okolí a následně i na Voštinovu skálu s vyhlídkou. Zde musíme být opatrní, protože na vyhlídku je poměrně špatný přístup. Po zdolání překážek se nám však naskytne opravdu nádherný výhled. Pro mě osobně je tohle místo nejhezčí z celého výletu.

Pak pokračujeme k rozcestníku Nad skalami a po zelené značce směr Městské skály, což je další velmi hezká vyhlídka i s přístřeškem. Odtud pokračujeme po zelené až k rozcestníku Tulinka a následně po žluté zpět k autu. Na tomto úseku narazíme ještě na Andělskou trafostanici a pár dalších zajímavých soch.

Trasa z větší části vede lesem, místy je kamenitá a čeká nás i lehké stoupání a klesání, takže doporučuji kvalitní obuv. V žádném případě není cesta vhodná pro kočárek.

TIP NA VÝLET: Zajímavá místa kousek od sebe. Flascharův důl, vyhlídka, vodopády Zlatého potoka a rozhledna

Dnes se vydáme do Oder asi čtyřicet kilometrů od Olomouce na několik zajímavých míst, která jsou jen kousek od sebe. Jde o Flascharův důl, Pištovu vyhlídku, vodopády Zlatého potoka a rozhlednu Veselská.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Holub

Štítky tip na výlet, Čarovný les, Tulinka, vyhlídka Kokeš, Voštinova skála, vyhlídka Městské skály, Andělská trafostanice, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Procházka okolo Šumperka nabídne Čarovný les nebo krásné vyhlídky po okolí  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.