Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Další oběť podvodů s bitcoiny. Žena ze Šumperka přišla o desítky tisíc

Šedesátiletá žena ze Šumperka naletěla podvodníkovi. Uvěřila, že má v bitcoinové peněžence bezmála milion korun a s neznámým mužem začala řešit detaily. Ten ji pak připravil o 40 tisíc korun. Policie případ prověřuje pro dva trestné činy.

Šedesátnici ze Šumperka kontaktoval v průběhu února muž, který ji plynně česky sdělil, že má v bitcoinové peněžence uloženo 950 tisíc korun. Žena tomu uvěřila a chtěla si peníze převézt na svůj účet. Podvodník jí následně přesvědčil, aby si do telefonu nainstalovala programy pro vzdálený přístup.

Žena postupovala přesně podle jeho pokynů a také se přihlásila do svého bankovního účtu a celou dobu se řídila pokyny neznámého muže. Později zjistila, že jí z účtu zmizelo 20 tisíc korun.

Senior z Olomoucka uvěřil videu vytvořenému umělou inteligencí. Podvodníci ho obrali o milion

Olomoučtí kriminalisté řeší další případ z kyberprostředí, tentokrát je poškozeným dvaasedmesátiletý penzista. Ten uvěřil reklamě se známým politikem, kterou viděl na sociálních sítích. Video však bylo takzvanou deepfake manipulací a otevřelo...

„Dalších 20 tisíc korun získal pachatel díky tomu, že se vydával za poškozenou a přitom využil její fotografie z občanského průkazu a sjednal u nebankovní společnosti půjčku,“ doplnila mluvčí krajského policejního ředitelství Miluše Zajícová. Policie teď případ prověřuje.

Policisté před podobnými praktikami často varují. Lidé by si podle nich měli dávat pozor na nákupy na neověřených e-shopech a nikdy nikomu nesdělovat své bankovní údaje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Bitcoin, podvod, Šumperk, Policie, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další oběť podvodů s bitcoiny. Žena ze Šumperka přišla o desítky tisíc  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.