Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 26. září 2024  |  Svátek má Andrea
Bez reklam

VIDEO: Požár nedaleko olomouckého nádraží zničil střechu domu. Škoda jde do milionů

, aktualizováno 30. března 2022, 7:45

U rozsáhlého požáru zasahují od úterního večera hasiči v Olomouci v městské části Hodolany. Ve městě se jedná o druhou podobnou událost během tří dnů. Hustý kouř byl viditelný na několik kilometrů, plameny zasáhly celou střechu dvoupodlažní budovy.

Podle předběžných odhadů přesáhne škoda čtyři miliony korun, událost se obešla bez zranění osob. Hasiči využívají i výškovou techniku. Na místě zasahuje profesionální jednotka ze stanice Olomouc a dobrovolní hasiči z Olomouce, Velkého Týnce a Bohuňovic. „Jednotky již dostaly požár pod kontrolu. Pokračují hasební práce, využíváme také termokameru,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová s tím, že na místě je i vyšetřovatel hasičského sboru, který bude zjišťovat příčinu požáru.

V sobotu absolvovaly profesionální i dobrovolné jednotky z Olomouce náročný zásah v centru města, kde plameny pohltily dvě patra a střechu řadového domu. U této události se hmotná škoda podle odhadů pohybovala okolo osmi milionů korun.

Hustý dým se v sobotu odpoledne vznášel nad centrem Olomouce. Hasiči likvidovali požár domu na Blažejském náměstí nedaleko tržnice až do jedné hodiny ráno. Při zásahu využili také výškovou techniku či hasící a řezací systém Cobra. Při události nebyl...

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, Olomouc, požár Hodolany, střecha, Hodolany, Velký Týnec, Bohuňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Požár nedaleko olomouckého nádraží zničil střechu domu. Škoda jde do milionů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.