Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Chvaty na plavce v kašně. Olomoučtí strážníci výtečníka po vylovení předali záchrance

I přestupky proti zákonu o památkové péči zaměstnávají v průběhu září strážníky městské policie v Olomouci. Kromě studentských vylomenin znamenajících riziko poškození vzácných pamětihodností, řešili také případ čtyřicetiletého muže, který nemohl odolat koupání v barokní Merkurově kašně.

Ještě před příchodem studené fronty na území Olomouckého kraje se chtěl zřejmě ochladit čtyřicetiletý muž v centru Olomouce. Jenže si nevybral vhodné zařízení a rozhodl se vykoupat v Merkurově kašně v sousedství obchodní Galerie Moritz. Ve středu krátce před desátou hodinou dopoledne tak kvůli jeho počínání přijalo operační středisko městské policie telefonické oznámení. Hlídka vyrazila k památce z roku 1727 zhruba o půlhodiny později, když operátoři kamerového systému viděli na obrazovkách výtečníka v kašně znovu.

Noční výstup na Terezskou bránu zachytily kamery. Na mladíka si počkali strážnici

Před kamerami městského dohlížecího systému se pustil do zakázaného dobrodružství mladý muž, který v centru Olomouce vylezl na Terezskou bránu. Noční akci nedaleko kulturní památky zadokumentovali strážníci a případ bude dál řešit olomoucký...

 

„Ve druhém případě se však dotyčnému z kašny nechtělo a neustále argumentoval tím, že se chce pouze osvěžit. Strážníci na místě muže vyzvali, aby z kašny vylezl, jelikož se dopouští protiprávního jednání. Ten na chvíli vylezl, následně však do kašny opět skočil. Nato už však hlídka muže vyzvala zákonnou výzvou k opuštění kašny, jinak budou použity donucovací prostředky,“ popsal situaci mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Varování si muž nevzal k srdci, a tak na řadu přišla fyzická síla strážců zákona. „Dotyčný byl za pomocí hmatů a chvatů vytažen ven. Při jednání muž působil, že je pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek, což však testy, které následně na místě provedli kolegové z Policie ČR, nepotvrdily,“ sdělil Čunderle s tím, že z důvodu neobvyklého chování muže byla přivolána zdravotnická záchranná služba, a ta si jej převzala k dalšímu vyšetření.

Protiprávní rekreaci v Merkurově kašně pak bude vysvětlovat ještě příslušnému správnímu orgánu, a to kvůli podezření ze spáchání přestupku proti zákonu o státní památkové péči.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Národní památkový ústav

Štítky Památka, kašna, Merkurova kašna, Městská policie, přestupek, památková péče, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chvaty na plavce v kašně. Olomoučtí strážníci výtečníka po vylovení předali záchrance  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.