Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Prezident Petr Pavel přijede v závěru října na návštěvu Olomouckého kraje. Bude zde několik dní

Prezident Petr Pavel přijede v závěru října na návštěvu Olomouckého kraje. V regionu bude několik dní a zavítá na více míst. Petr Pavel od lednového zvolení prezidentem již navštívil přes polovinu krajů. V návštěvách chce pokračovat i poté, kdy jich objede všech čtrnáct.

Prezident Petr Pavel, který je v úřadu od letošního března, už absolvoval návštěvy Moravskoslezského, Libereckého, Jihočeského kraje, Vysočiny a Prahy. Naposledy navštívil koncem září Jihomoravský kraj, kde byl ve funkci prezidenta předtím už dvakrát. Začátkem srpna zavítal v Brně na Ústavní soud, Nejvyšší soud a Nejvyšší správní soud, v červnu se spolu se slovenskou hlavou státu Zuzanou Čaputovou zúčastnil debaty na festivalu Meeting Brno. Ještě před ujmutím se prezidentského úřadu navštívil Ústecký a Karlovarský kraj, kde také na Sokolovsku zahájil letošní školní rok.

Prezidentovu cestu do Olomouckého kraje potvrdil hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN). Podrobnosti o pracovní návštěvě prezidenta Hrad zveřejní v nejbližší době. 

Bývalý prezident Miloš Zeman do Olomouckého kraje přijel na několikadenní pracovní návštěvu šestkrát. Naposledy přicestoval v září 2018, kdy navštívil Kojetín a Luboměř pod Strážnou na Přerovsku, Přerov a Mikulovice na Jesenicku. Při návštěvách Zeman postupně zavítal do všech pěti okresů Olomouckého kraje.

Zeman při svých návštěvách jednal se zástupci měst a obcí, hejtmanství a navštěvoval také podniky. Kraj za jeho návštěvy ze svého rozpočtu zaplatil několik stovek tisíc korun. Většinu nákladů tvořily výdaje za ubytování a občerstvení prezidentského páru a jeho doprovodu čítajícího několik desítek lidí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky návštěva, Petr Pavel, Olomoucký kraj, Miloš Zeman, Brno, Zuzana Čaputová, Nejvyšší správní soud České republiky, Praha, Moravskoslezský kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Petr Pavel přijede v závěru října na návštěvu Olomouckého kraje. Bude zde několik dní  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.