Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

VIDEO: Přerov rozburácela ohňostrojná show. Novoroční oslava přilákala davy

, aktualizováno 2. ledna 2024, 5:45

Zatímco řada měst a obcí kvůli prosincové tragédii na Univerzitě Karlově zrušila či upravila silvestrovské a novoroční oslavy, v Přerově tradiční formát vítání nového roku nezměnili. První lednový den se tak nad hlavami tisíců lidí u řeky Bečvy rozjela ohňostrojná show za doprovodu rockových či filmových melodií.

Fiasko s videomapingem v Prostějově. Samochválu jste si mohli alespoň na Silvestra odpustit, spílají lidé radnici

S drtivou kritikou se setkal silvestrovský videomaping na prostějovském náměstí, který nahradil tradiční ohňostroj. Obyvatelé radnici vyčítali amatérské provedení, příliš samochvály a otřesnou grafiku. Opozice upozornila na to, že zakázku za 400...

Oblíbená přehlídka pyrotechnických efektů přilákala pod přerovské hradby, na mosty i nábřeží davy. Po novoročním přání primátora Petra Vrány (ANO) se krátce po 18. hodině rozduněly nad městem kulové pumy a další pyrotechnické výrobky.

Na přípravě jedenáctiminutové přehlídky pracoval ohňostrůjce Pavel Novák přes dva měsíce, město za akci zaplatilo 120 tisíc korun. Letos nesl ohňostroj podtitul Drž mě za ruce a jak název napovídal, končil ikonickou skladbou z filmu Top Gun Maverick – Hold my hand od Lady Gaga.

Olomouc ruší silvestrovský ohňostroj. Po střelbě v Praze nejsou velkolepé oslavy vhodné, míní primátor

Po střelbě na Filozofické fakultě v Praze se město Olomouc rozhodlo zrušit silvestrovský ohňostroj. Velkolepé oslavy příchodu Nového roku nejsou podle primátora Miroslava Žbánka vhodné. Ohňostroj radnice uspořádá v lepším termínu, například během...

Rockově laděný ohňostroj byl podle autora vzpomínkou na zesnulého přerovského hudebníka. „Když jsem ohňostroj připravoval, proběhla mi hlavou vzpomínka na mého jmenovce, zpěváka Pavla Nováka mladšího, jak na svých koncertech při jedné písničce chtěl po lidech, ať se drží za ruce a jsou více pospolu. Proto tento název,“ upřesnil na webu města tvůrce přerovského novoročního programu u řeky Bečvy.

Pestrobarevná podívaná na úvod roku 2024 sklidila chválu nejen na sociálních sítích. „Jsme tady podruhé a musím říct, že klobouk dolů před Přerovem. Bylo to moc krásné,“ hodnotila paní Hana, která s rodinou přijela na ohňostroj z Hranicka.

ANKETA: Je správné v této situaci pořádat ohňostroje?

Celkem hlasovalo1439 čtenářů

Vedení měst a obcí napříč Českou republikou řešila dilema, zda oficiální ohňostroje na Nový rok či Silvestr pořádat, a to zejména s ohledem na masovou vraždu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, ke které došlo 21. prosince.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) apeloval na samosprávy, aby se z důvodů piety tradiční veselí omezilo. V Jeseníku či Olomouci plánovaný ohňostroj zrušili, v Přerově nikoliv. „Přes toto ohromné neštěstí, které zasáhlo řadu rodin a nepřímo se dotklo všech slušných lidí, nechceme zastavit kulturní a společenský život ve městě,“ komentoval primátor Vrána s tím, že město krátce po tragické události zrušilo část adventního programu a také vytvořilo pietní místo, kde mohli lidé zapálit svíčky za oběti střelby v Praze.

„Byla to každopádně hrozná tragédie. Ale myslím, že lidi potřebují nějaké uvítání nového roku s nadějí, že bude líp. Tak doufáme, že bude,“ přemítala s úsměvem divačka Hana po přerovském ohňostroji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Ohňostroj, silvestr, Nový rok, novoroční ohňostroj, Přerov

VIDEO: Přerov rozburácela ohňostrojná show. Novoroční oslava přilákala davy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.