Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hejtmanství přispěje na úpravu běžeckých tras v Jeseníkách. Poskytne jeden a čtvrt milionu korun

Olomoucký kraj přispěje jedním a čtvrt milionem korun na úpravu běžeckých tras v Jeseníkách. Peníze dostane organizace Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu, která je využije také na opravy a nákup nových vozidel zimní údržby. V Jeseníkách je nyní k dispozici přes tři sta kilometrů běžeckých tras.

"Peníze jsme poskytli ve formě navýšení členského příspěvku, aby je mohlo sdružení využít hned. Lyžařské běžecké trasy a jejich úprava jsou klíčovými předpoklady pro zajištění návštěvnosti Jeseníků v zimě," uvedla uvolněná členka olomouckého krajského zastupitelstva pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu Milada Sokolová (ODS).

Milion korun je určený na údržbu běžeckých stop. Peníze půjdou na samotný provoz roleb, na školení rolbařů, mapování a značení běžeckých tras, provoz GPS systému nebo informačního portálu jdemenabezky.cz, kde mohou běžkaři sledovat pohyb roleb nebo sdílet na mapě svou polohu s kamarády.

Zbývající čtvrt milionu korun sdružení použije na obnovu technického stavu sněžných vozidel. "Díky tomu bude zajištěna provozuschopnost stávající sněžné flotily. Peníze využijeme jak na nákup, tak na technicky náročné opravy sněžných vozidel," uvedl ředitel spolku Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu Tomáš Rak.

V Jeseníkách mají v současné době běžkaři k dispozici přes tři sta kilometrů tras v devíti oblastech, jako jsou Dolní Morava, Staré Město, Paprsek, Ramzová – Lipová-lázně – Jeseník, Červenohorské sedlo, Praděd a okruhy Kurzovní, Skřítek, Kouty nad Desnou a Rejvíz.

VIDEO: Od Švýcárny ke hvězdám. Poprocková kapela Andromeda složila píseň na oslavu Pradědu

Moravská poprocková kapela Andromeda s kořeny na Šumpersku složila píseň, ve které se vyznává ze své lásky k Jeseníkům a k nejvyšší hoře na Moravě a ve Slezsku Pradědu. Klip opěvuje kouzlo a krásy hor, celý nápad vznikl na túře z Červenohorského...

Ohodnoť článek

Foto Olomoucký kraj

Štítky běžky, trasy, údržba, rolba, Jeseníky, peníze, cestovní ruch, Olomoucký kraj, Dolní Morava, Staré Město, Jeseník, Praděd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanství přispěje na úpravu běžeckých tras v Jeseníkách. Poskytne jeden a čtvrt milionu korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.