Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Méně sněhu, více úrazů. Chirurgická ambulance v Jeseníku měla o jarních prázdninách plné ruce práce

Navzdory nedostatku sněhu ošetřili lékaři v Jeseníku během letošních jarních prázdnin, které skončily minulý týden, více úrazů než loni. Na chirurgickou pohotovost se nejčastěji dostávali lidé s úrazy ramen, zápěstí a kolen při lyžování nebo snowboardování.

Během jarních prázdnin lékaři a zdravotníci v Jeseníku ošetřili kolem pěti set pacientů, což je o dvě stovky více než v předešlém roce. "Vedly úrazy ramen, zápěstí a kolen, které se nejčastěji přihodily pacientům během zimních sportů," potvrdila zdravotní sestra chirurgické ambulance Nemocnice AGEL Jeseník Veronika Schwarzerová.

Chirurgická pohotovost v Jeseníku funguje o víkendu a o svátcích nepřetržitě, a to na chirurgické ambulanci v přízemí budovy v hlavním vestibulu nemocnice. V týdnu péči o úrazy zajišťuje chirurgická ambulance a odpoledne opět pohotovost.

Větší počet úrazů lékaři letos evidují i přesto, že lyžařská sezona byla kvůli nedostatku sněhu daleko kratší a lidé přijelo na hory podstatně méně, než v loňském roce. Jedním z důvodů vysokého počtu úrazů může být těžký a mokrý sníh, který kvůli vysokým teplotám ležel na svazích a na kterém je jízda nebezpečná. 

Zdravotní komplikace však nehrozily jen na sjezdovkách nebo kluzištích, během února zaznamenala jesenická nemocnice také zvýšené množství zraněných seniorů. "Vyskytlo se i poměrně dost úrazů spojených s jarním úklidem, kdy například seniorky umývaly okna a přitom spadly, a způsobily si tak zlomeninu zápěstí," uvedla Schwarzerová.

Jesenická nemocnice poskytuje zdravotní péči bývalému okresu Jeseník a sousedním oblastem s celkovým počtem okolo 37 tisíc obyvatel. 

Skiareál na Ovčárně hlásí přes metr sněhu, zimní provoz by mohl vydržet až do dubna

Všechny vleky jsou v provozu na Ovčárně v Jeseníkách, nejvýše položeném lyžařském středisku České republiky. Ostatní skiareály v Olomouckém kraji už musely kvůli nebývale teplému počasí zimní sezonu ukončit, také tato skutečnost se odráží na...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky Jeseníky, úrazy, sníh, hory, chirurgie, jarní prázdniny, lékař, zdravotnictví, pacient, Agel, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Méně sněhu, více úrazů. Chirurgická ambulance v Jeseníku měla o jarních prázdninách plné ruce práce  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.