Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přerovská radnice vyhlásila soutěž na nové logo města. Přijde na více než šest set tisíc korun

Přerovská radnice vyhlásila designérskou soutěž na nové logo a jednotný vizuální styl města. Autor vítězného návrhu získá od Přerova zakázku na zpracování grafického manuálu, předpokládaná hodnota je 665 tisíc korun. Výsledky soutěže budou zveřejněny na konci letošního roku.

Přerovští radní se snažili najít nové logo už v roce 2016. Grafici tehdy přihlásili téměř 200 prací. Na nejzdařilejších návrzích, které doporučila odborná komise, se ale radní neshodli.

Přerov nyní používá pouze městský znak s věžemi a zubří hlavou, který je odkazem na historii Přerova. Prvky nového vizuálního stylu by se měly stát například i součástí nové budovy magistrátu, kterou stavbaři rekonstruují na náměstí TGM. Logo bude vytištěno na plakátech, reklamních předmětech a graficky zvýrazní Přerovské listy. Proměnou projdou také webové stránky města a postupně se nový grafický prvek reprezentující město Přerov promítne například i do navigačního systému magistrátních budov či uličních informačních směrovek.

"Jednotný vizuální styl je obecně způsobem komunikace města s veřejností, obchodními partnery i pracovníky uvnitř organizace. My jsme v tomto ohledu několik let váhali a prezentovali se směrem ven pouze historickým znakem města. Záměr nové vizuální identity města považuji za důležitý krok směrem k moderní prezentaci. Těším se proto na práci grafiků, kteří pomohou nalézt Přerovu novou vizuální tvář," uvedl primátor Petr Vrána (ANO).

Soutěžní návrhy studentů neuspěly. Prostějov zadá tvorbu loga profesionálním grafikům

Již přes deset let hledá více či méně intenzivně prostějovská radnice podobu loga města. Grafický symbol sídla měli tentokrát navrhnout studenti ve výtvarné soutěži, po vyhodnocení vedení Prostějova žádný z nápadů neoznačilo jako vítězný. Tvorbu...

Vítěze soutěže na nové logo a jednotný vizuální styl vybere porota složená ze tří nezávislých odborníků nominovaných Czechdesignem a dvou zástupců města. "Naším cílem je pomoci městu Přerov najít nový, jedinečný vizuální styl, který bude reprezentovat jeho historii a charakter. Jako organizace poskytujeme odbornou podporu při přípravě soutěžní dokumentace a zajišťujeme transparentní průběh soutěže. Věříme, že se díky procesu profesionálně vedené designérské soutěže podaří nalézt vizuální identitu, která nejen osloví občany, ale také přispěje k dalšímu rozvoji města," uvedla Jana Vinšová ze společnosti Czechdesign.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky soutěž, logo, město, Přerov, radnice, Petr Vrána, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská radnice vyhlásila soutěž na nové logo města. Přijde na více než šest set tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.