Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lidé na Jesenicku dnes mohli pocítit slabé zemětřesení. Epicentrum bylo nedaleko Ostružné

Lidé v Jeseníkách mohli dnes odpoledne pocítit slabé zemětřesení, epicentrum bylo nedaleko Ostružné. Žádné škody nejsou hlášeny a podle odborníků ani nehrozí. Zemětřesení se stalo krátce po páté hodině odpoledne.

Zemětřesení v Jeseníkách potvrdil dnes večer Ústav fyziky Země na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně, který se monitorováním otřesů zabývá.

"Dnes odpoledne v 17:04 SELČ zaregistrovaly seismické stanice slabé zemětřesení o magnitudu 2,1 s epicentrem nedaleko Ostružné. Žádné škody na budovách při tomto magnitudu neočekáváme, ale je možné, že otřes byl pocítěn lidmi," uvedli experti.

Zároveň požádali obyvatele, pokud otřesy pocítili, aby vyplnili krátký dotazníku na internetu

Na severu Moravy bylo v posledních dnech otřesů více, včera přístroje zaznamenaly dva slabé otřesy v Horním Slezsku a ve středu v Ostravě. Žádné škody hlášeny nejsou.

Poslední větší zemětřesení v České republice bylo začátkem března před polednem u Mirotic na Písecku. Otřesy o síle 3,5 stupně výrazně pocítili lidé zejména v jižních a středních Čechách, ale i v západních Čechách a dokonce až na Vysočině.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky okres Jeseník, Ostružná, Česko, zemětřesení, Jeseníky, Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity, Masarykova univerzita, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na Jesenicku dnes mohli pocítit slabé zemětřesní. Epicentrum bylo nedaleko Ostružné  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.