Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějovská radnice svolává živnostníky a podnikatele. Chce s nimi diskutovat o oživení centra města

Prostějovská radnice se rozhodla svolat místní živnostníky a podnikatele, se kterými chce diskutovat o oživení centra města. Lidé totiž začali utíkat do obchodních zón, a střed města se vylidňuje. Beseda se uskuteční už v pondělí ve Společenském centru.

"Vylidňování centra samozřejmě není pouze prostějovský problém. Potýká se s ním také řada dalších měst. Občané dávají přednost nákupním zónám a v památkové zóně jich ubývá," vysvětluje primátor Prostějova František Jura (ANO). Město proto chce s místními podnikateli a živnostníky, kteří v centru působí, hledat cestu, jak současný trend obrátit. 

V pondělí se proto uskuteční setkání zástupců radnice s podnikateli z památkové zóny, ze kterého by mohly být první konkrétních opatření. "Nabízí se snížení nájmu v prostorách patřících městu. Zvažujeme také možnost umožnit krátkodobé parkování v centru. V úvahu připadá i nějaká forma marketingové podpory, aby lidé věděli, co všechno mohou v centru města nakoupit a vyřídit, jaké jsou otevírací doby provozoven a podobně," vypočítává primátor.

Na akci se bude podílet také Okresní hospodářská komora, město na ní představí služby magistrátu pro podnikatele a rozvojové plány včetně investic.

"V centru působí necelých pět stovek podnikatelů, uvidíme, jaký bude zájem. Chceme prostě udělat nějaké první kroky, třeba z diskuse vyplynou zajímavé nápady. Doufám, že zájem bude velký," řekl primátor.

Setkání se uskuteční v pondělí 15. dubna od 17 hodin ve Společenském domě. 

Prostějov hodlá opravit další sídliště poblíž výpadovky na Kostelec na Hané. Investice bude přes 60 milionů

Prostějovská radnice plánuje investovat více než šedesát milionů korun do regenerace veřejných prostranství na sídlišti Kostelecká, díky které se zlepší prostředí mezi bytovými domy a podmínky pro parkování. Město už připravilo projekt, který...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky centrum města, oživení, vylidňování, setkání, diskuse, radnice, primátor, podnikatel, živnostník, Prostějov, František Jura, ANO 2011, Okresní hospodářská komora, Společenský dům, památková zóna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovská radnice svolává živnostníky a podnikatele. Chce s nimi diskutovat o oživení centra města  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.