Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V celém Olomouckém kraji hrozí až do půlnoci silné bouřky. Meteorologové varují i před kroupami

V Olomouckém kraji dnes hrozí silné bouřky s nárazy větru kolem sedmdesáti kilometrů za hodinu a kroupami do dvou centimetrů. Napršet by mohlo až padesát milimetrů vody. Výstraha platí po celé odpoledne až do půlnoci.

Olomouc i letos ožije Majálesem. Zahrají Poláková, Pam Rabbit i Michal Horák

Program letošního Majálesu proběhne od pondělí do středy na Zbrojnici, náměstí Republiky, jezuitském konviktu a v areálu letního kina. Návštěvníky čekají besedy, soutěže i koncerty. Králem letošního ročníku se stane doktorand olomoucké univerzity...

"Odpoledne se začnou vytvářet bouřky nejprve v jihozápadních Čechách, později i v oblasti Českomoravské vrchoviny. Na východ Moravy a Slezska dorazí k večeru. Bouřky budou postupovat relativně pomalu k východu, v celkovém úhrnu do zítřejšího rána není vyloučeno v kombinaci s nočním deštěm ojediněle i přes padesát milimetrů srážek. V bouřkách se objeví také nárazy větru kolem a ojediněle i kroupy," varovali meteorologové. 

Výstraha na silné bouřky platí pro celý Olomoucký kraj až do dnešní půlnoci. "V závislosti na rozložení a intenzitě očekávaných srážek může docházet k výraznějšímu kolísání hladin menších toků. Vzhledem k aktuálnímu nasycení je zvýšená pravděpodobnost kolísání u toků odvodňujících zejména Českomoravskou vrchovinu a také Jeseníky a Beskydy," uvedli meteorologové.

Přívalový déšť může zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy a rozvodnit menší potoky. Lidé by si měli dát pozor na polámané větve, kroupy a blesky.

"Odpoledne a večer čekáme od jihozápadu přibývání oblačnosti a postupně na většině území přeháňky, déšť, místy bouřky, ojediněle i silné. V noci bude oblačno až zataženo, zpočátku déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky, postupně srážky jen místy. Nejnižší teploty 13 až 10 stupňů. Vítr v přeháňkách zesílí," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Tomáš Ostrožlík z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky bouřka, výstraha, déšť, ČHMÚ, Olomoucký kraj, kroupy, Česko, Morava, Slezsko, Jeseníky, Beskydy, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V celém Olomouckém kraji hrozí až do půlnoci silné bouřky. Meteorologové varují i před kroupami  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.