Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Žena ze Šumperska chtěla investovat, přišla o tři čtvrtě milionu. Většinu peněz si půjčila

Šmejdi mají další oběť. Dvaapadesátiletá žena ze Šumperska chtěla investovat, reagovala na nabídku na internetu, ale nakonec přišla o 755 tisíc korun. Smutné na tom je, že většinu peněz si podvedená žena půjčila, rovných 700 tisíc. Policie opět vyzývá, aby lidé byli maximálně obezřetní.

Drahé kovy a ropa? Ani omylem. Šlo o podvod, při kterém žena ze Šternberska přišla o 840 tisíc

O 840 tisíc korun přišla žena ze Šternberska, která na sociálních sítích našla makléře pro výhodné investice. Muž ji přemluvil, aby statisíce dala do nákupu drahých kovů a ropy. Nejen, že žena nedostala slíbený zisk, zřejmě už nikdy neuvidí ani...

Dvaapadesátiletá žena z Šumperska na začátku května reagovala na internetu na nabídku výhodného investování. "Druhý den jí zavolal domnělý makléř, se kterým se domluvila na počáteční investici dva tisíce korun. Volající ženu přesvědčil, aby si stáhla program pro vzdálenou správu počítače AnyDesk," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Makléř pak ženu informoval, že s investicemi jí bude pomáhat i kolega účetní. Žena poté postupovala podle jeho pokynů, přihlašovala se do internetového bankovnictví a zadávala platby, které měly sloužit jako investice. Některé převody ovšem falešný účetní prováděl za ní.

"Žena si pak na jeho radu vzala úvěr 700 tisíc korun, které podvodník použil na údajné investice. Na její běžný účet během týdne přicházely různé platby, které podle pokynů přeposílala na jiné účty. Za to jí byla přislíbena finanční odměna. Zůstalo ale jen u slibu," potvrdil mluvčí Hejtman.

Policie celý případ vyšetřuje pro podvod a další dva trestné činy, za což hrozí až osm let vězení.

Policie opět důrazně varuje
Radíme lidem, aby se nenechali zlákat reklamami slibující výhodnou investici. Bohužel je na internetu celá řada podvodných inzerátů, a některé z nich zneužívají fotky známých osobností a celebrit. Buďte opatrní, ať se nestanete příští obětí podvodníka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky podvod, šmejd, investice, peníze, žena, půjčka, Internet, policie, AnyDesk, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena ze Šumperska chtěla investovat, přišla o tři čtvrtě milionu. Většinu peněz si půjčila  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.