Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Šok na radnici v Prostějově, pětice kvůli přestupku napadla dvě ženy a vyhrožovala smrtí. Chtěla je zastrašit

, aktualizováno 21. června 2024, 10:04

Na radnici v Prostějově v čekárně u přestupkové komise napadla ve čtvrtek pětice útočníků dvě ženy a vyhrožovala jim usmrcením. Chtěla je zastrašit kvůli projednávání přestupku. Pachatelům se podařilo utéct, policie je však za chvíli dopadla a obvinila z několika trestných činů. Nyní jsou v policejní cele. Zraněn nebyl nikdo.

"Dnes po poledni došlo v budově prostějovského magistrátu k napadení dvou žen. Pětice pachatelů měla oběma také slovně vyhrožovat usmrcením, jedné z nich vytrhnout z ruky mobil a poté utéct. Policistům se záhy podařilo pachatele vypátrat a zadržet," oznámila ve čtvrtek večer policie na svém oficiálním profilu na sociálních sítích.

Případ nahlásila jedna z napadených žen na linku 158. Do čekárny přestupkové komise, kde dvě ženy ve věku 28 a 53 let čekaly, přišla pětičlenná skupina čtyř mužů a jedné ženy. "Na komisi se měl projednávat přestupek proti občanskému soužití, ke kterému došlo v dubnu letošního roku mezi starší poškozenou ženou čekající na projednání a členkou příchozí skupiny," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Jeden muž a žena udeřili další ženu několikrát do obličeje. Agresorka navíc chytla ženu za vlasy a vytrhla jí chomáč vlasů. Další dva muži přistoupili k mladší ženě, shodili ji na zem a naznačovali údery pěstí. Jeden z nich jí z ruky vytrhl mobilní telefon a poškodil sluneční brýle. "Oběma poškozeným v době napadání slovně vyhrožovali újmou na zdraví a na životě. Poslední z pětice po celou dobu hlídal, aby nebyli při napadání přistiženi. Poté, co se pokusili takovýmto způsobem obě ženy zastrašit, z místa odešli," dodala mluvčí.

Zraněn nebyl nikdo, škoda je 18 tisíc korun. Kriminalisté začali po útočnících okamžitě pátrat a ještě ve čtvrtek ve večerních hodinách všichni skončili v policejních celách. Policie zahájila trestní řízení pro loupež, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Za to u soudu hrozí několikaleté tresty vězení.

Stovky podpisů proti garážovému domu na sídlišti v Prostějově. Řešíme tak parkování, argumentuje město

K tisícovce podpisů už má petice proti stavbě garážového domu na sídlišti v Prostějově, který by měl nahradit zelenou plochu mezi domy. Lidé požadují zmrazení prodeje pozemků, obávají se kácení a naopak chtějí vybudování odpočinkové zóny. Radnice...

Na radnici v Prostějově policie zasahovala v trochu jiné souvislosti také před pěti lety, kdy při velké protidrogové razii zadržela úřednici sociálního odboru a přímo v její kanceláři našla marihuanu.

Ženu obviněnou z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami kriminalisté vinili z toho, že v Prostějově prodávala drogy, zejména pervitin. Ve své kanceláři na radnici seděla většinou sama a navštěvovali ji zde mimo jiné i někteří klienti sociálního odboru z řad sociálně slabších obyvatel regionu. 

Na radnici žena okamžitě po zadržení skončila. "Její pracovní poměr byl ukončen dohodou," potvrdila tehdy mluvčí prostějovského magistrátu Jana Gáborová.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky loupež, napadení, radnice, útok, žena, Prostějov, policie, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, zákaz požívání alkoholu a drog. Ponechat do vyřešení případu.

Pondělí, 24. června 2024, 17:03Odpovědět

Josef Vyndalho

že by kofoly opět útočily,kdo jinej útočí ve smečce - hyeny , cikáni - omlouvám se všem hyenám........

Pátek, 21. června 2024, 12:17Odpovědět

Libor Burian

Nevíte jak dopadl případ pádu mostu před ! jedoucí ! vlak před více než deseti lety, byli oběti odškodněny (osm mrtvých,desítky zraněných) ?

Neděle, 23. června 2024, 18:49Odpovědět

Vladimír Šiška

Nebyla pětice pachatelů náhodou trošku přičmoudlé pleti? Proč tyto skutečnosti zatajujete?

Pátek, 21. června 2024, 10:08Odpovědět

Libor Burian

Bendostán. Po rozvratu v roce 89 převlékli soudruzi soukmenovci kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Kancelář Blaník, seriál Volha včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Píseň neznámého vojína, skupina Kabát Colorado, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, film, Už je tady zas o nesmrtelností té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako na Islandu kde ty šmejdy, parazity vyhrali i s jejich mafiánskou stavební krizí' kterou rozvezli po světě 2008, a jsou v desítce nejbohatších zemí. Více píšu ve vláknech diskusí třeba u Konečné.

Neděle, 23. června 2024, 19:24Odpovědět

Drama na radnici v Prostějově, pětice kvůli přestupku napadla dvě ženy a vyhrožovala smrtí. Chtěla je zastrašit  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.