Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Náměstek Sklenka z ANO nařídil, aby školy poslaly rodičům článek o bazénu v Prostějově. Odstupte, chce opozice

Náměstek primátora Prostějova za ANO Miloš Sklenka nařídil, aby ředitelé základních škol rozeslali rodičům informace o plánované stavbě bazénu v Prostějově. Podle opozice jde o zneužití postavení a osobních údajů rodičů, protože politická propaganda nemá se vzděláváním dětí nic společného. Opozice požaduje Sklenkovu rezignaci.

"Dobrý den, prosím o předání e-mailu ředitelům ZŠ a MŠ, aby jej přeposlali rodičům. Děkuji," napsal v červnu náměstek primátora Prostějova Miloš Sklenka (ANO) šéfovi odboru školství, kultury a sportu na prostějovské radnici Petru Ivánkovi v e-mailu, který má redakce k dispozici.

Část rodičů z Prostějova pak článek o stavbě připravovaného bazénu opravdu dostala. Sklenka v něm celou investici vychvaluje a upozorňuje, že bude sloužit i pro výuku plavání žáků a dětí prostějovských škol.

"Věřím, že to bude skvělé zařízení nejen pro děti a žáky prostějovských škol, ale pro všechny generace našich občanů. Každý z nás by samozřejmě chtěl, aby byl nový bazén co největší. Ovšem postavit ve městě například bazén o rozměru 50 metrů x 10 drah považuji za nereálné. Trvání na takové myšlence by pravděpodobně znamenalo ukončení připravovaného projektu a náhradní řešení v podobě opravy našich lázní," napsal rodičům náměstek primátora. Do e-mailu přiložil i vizualizace budoucího bazénu.

O délku plánovaného bazénu je ovšem v Prostějově velký spor. Opozice navrhuje padesátimetrovou délku, zdejší oddíl plavání dokonce odstartoval sběr podpisů a chce o délce budoucího bazénu prosadit referendum.

Prostějovské zastupitelstvo schválilo pětadvacetimetrový bazén. Plavci chtějí prosadit referendum

Prostějovské zastupitelstvo schválilo stavbu pětadvacetimetrového bazénu s deseti drahami. Opozice prosazuje padesátimetrovou délku, s tím souhlasí také místní Tělovýchovná jednota, která chce prosadit referendum o podobě plaveckého bazénu.

Podle opozice je rozesílání informací rodičům zneužitím postavení. 

"Řada rodičů se na nás nyní obrací s otázkou, jak je možné, že politické texty jsou jim rozesílány prostřednictvím škol a oficiálních školních informačních systémů, když toto výslovně zakazuje školský zákon. Jde zjevně o politické zneužití osobních údajů, které školy spravují, k činnosti, která nemá nic společného se statutem a posláním základních škol zřizovaných Statutárním městem Prostějovem. Rozeslaná politická propaganda nemá nic společného ani se vzdělávacím programem škol, netýká se ani vzdělávací a výchovné činnosti na školách, případně hodnocení žáků," uvedl za opozici předseda klubu Na rovinu! Aleš Matyášek, který je zároveň trenérem plavání.

Podle opozice je jasným cílem náměstka Sklenky zabránit vyhlášení referenda a ovlivnit postoje rodičů k výstavbě nového bazénu, jde o zneužití kanálů, které k takovým krokům nesmí být využity.

Náměstek Sklenka jakékoliv pochybení odmítá. "Informace rozesílané rodičům nemají politický charakter, není v nich zmiňována žádná politická strana ani hnutí, a dokonce ani klub v zastupitelstvu města. Jde o informaci o připravovaném investičním záměru schváleném zastupitelstvem města. Právě investice byly tématem i předcházejících informací rozesílaných stejnou cestou rodičům. Ty samozřejmě nikomu nevadily, vadí pouze záměr, který není v souladu s přáním pana zastupitele Aleše Matyáška," reagoval Sklenka.

Rezignovat na svou funkci nehodlá. "Já jsem samozřejmě připraven před zastupitelstvem svoji práci pro naše město obhájit," dodal Sklenka.

Padesátimetrový bazén v Prostějově už podpořily stovky obyvatel. Chtějí vyvolat referendum

Několik stovek obyvatel Prostějova už podepsalo petici za padesátimetrový bazén. Zdejší Tělovýchovná jednota tak chce vyvolat referendum. Radnice plánuje postavit pouze pětadvacetimetrový bazén. Jde o jednu z největších investic v novodobé...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ANO

Štítky škola, rodiče, ANO, zneužití, osobní údaje, náměstek, plavecký bazén, Prostějov, opozice, rezignace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek Sklenka z ANO nařídil, aby školy poslaly rodičům článek o bazénu v Prostějově. Odstupte, chce opozice  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.